Skip to main content

Περιφερειακό αντισυνέδριο από εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ

Το αντισυνέδριο πραγματοποιείται με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, της κυβέρνησης το οποίο είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη.

Περιφερειακό αντι-συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, το Σωματείο Εργαζομένων στον  ΟΛΘ και το Σωματείο Εργαζομένων της Εγνατίας Οδού.

Το αντισυνέδριο πραγματοποιείται με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, της κυβέρνησης, το οποίο είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη.

«Η ανάπτυξη δεν έρχεται μέσα από την υποβάθμιση της βιομηχανίας και μέσα απο την απαξίωση που ζούμε σήμερα», εκτίμησε ο Αλιόγκας Θεόδωρος – Πρόεδρος Σ.Ε. ΕΛΒΟ.

Οπως σημείωσε, «ανάπτυξη δεν σημαίνει κλείσιμο και επιπλέον άνεργους. Θα ήταν ωραίο το συνέδριο της κυβέρνησης αν μας είχε φωνάξει και ακούσει τις απόψεις μας. Το έκαναν όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τώρα όχι».

«Κάποια στιγμή θα πρέπει οι εργαζόμενοι να παρουσιάσουμε τι χάνει το ελληνικό δημόσιο αυτές τις διαδικασίες όπως κάναμε εμείς σήμερα στον ιδιώτη. Θα πρέπει να μας ακούσουν γιατί δεν έχουμε στείρα αντίθεση.  Προτείνουμε πράγματα, μιλάμε για ενεργή ανάπτυξη που θα φέρουν πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία και την εθνική οικονομία», υπογράμμισε η Φανή Γουργούρη, Πρόεδρος διοικητικών υπαλλήλων ΟΛΘ.

«Οι δανειστές θεωρουν την ενέργεια και το νερο εμπορεύσιμα και πιέζουν για τη μεταφορά τους στο υπερταμείο για να μπορέσουν δήθεν να τα αξιοποιήσουν αλλά για όφελος οχι δημοσίου συμφέροντος αλλά ιδιωτικών συμφερόντων», τόνισε από την πλευρά του ο Αδαμίδης Γιώργος, Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

«Εμείς απαντάμε με το αντισυνέδριο. Υπάρχουν εναλλακτικές με τους εργαζόμενους και την κοινωνία μαζι με προτάσεις για παραγωγική ανασυγκρότηση», σημείωσε ο Αρχοντόπουλος Γιώργος – Πρόεδρος Σ.Ε. ΕΥΑΘ.

«Το συνέδριο αυτό όπως και τα υπόλοιπα είναι μια προσπάθεια εξισορρόπησης της πραγματικά αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Δεν έχει τίποτα να προσφέρει τίποτα στον ελληνικό λαό», είπε ο Ματθαίου Θανάσης – Μέλος ΔΣ Σ.Ε. της Εγνατίας Οδού.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, που οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις απέναντι στις προτάσεις των δανειστών.

Στο αντισυνέδριο μίλησαν εργαζόμενοι των υπο εκποιήση ΔΕΚΟ και μέλη κοινωνικών συλλογικοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας.