Skip to main content

Περιφερειακό συμβούλιο: Επαναφορά δια ζώσης συνεδριάσεων ζητά η Χαραλαμπίδου

Η επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Κεντρική Μακεδονία» επισημαίνει ότι η εξ αποστάσεως συνεδριάσεις γίνονται σε βάρος της δημοκρατικής λειτουργίας

Να επανέλθουν σε λειτουργία δια ζώσης οι συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου ζητά με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Κετνρικής Μακεδονίας και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου η επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Κεντρική Μακεδονία» Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Την ώρα που το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει για πρώτη φορά δια ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα μετά την έκρηξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει να συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ προηγουμένως οι συνεδριάσεις γίνονταν δια περιφοράς.

Σύμφωνα με την κ. Χαραλαμπίδου οι συνεδριάσεις του συμβουλίου εξ αποστάσεως γίνονται «σε βάρος της δημοκρατικής λειτουργίας του Π.Σ., της ουσιαστικής παρέμβασης των Περιφερειακών Συμβουλίων, της υποβάθμισης των ζωτικών θεμάτων της περιοχής μας. Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχουμε θέσει επανειλημμένα ως Περιφερειακή Παράταξη και εγγράφως αλλά και στις, με τηλεδιάσκεψη, συνεδριάσεις του Π.Σ., οι συνεδριάσεις όλων των συλλογικών Οργάνων της  Π.Κ.Μ., να γίνονται πλέον δια ζώσης, με φροντίδα από πλευράς της Διοίκησης για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε οι συνεδριάσεις αυτές να είναι υγειονομικά ασφαλείς. Δυστυχώς, όσες φορές θέσαμε το ζήτημα αυτό, πέσαμε πάνω σε τείχος άρνησης, με την επίκληση πάντοτε της πανδημίας».

Μάλιστα η κ. Χαραλαμπίδου χαρακτηρίζει υποκριτική αυτή τη στάση της περιφέρειας  «ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα που όλες οι δραστηριότητες έχουν "ανοίξει", εργασίες, σχολεία, καταστήματα, δικαστήρια, εστίαση, παραστάσεις, συναυλίες, τουρισμός, γάμοι με παρουσία 400 ατόμων κλπ.,  να επικαλείται  η Διοίκηση της Π.Κ.Μ. τη δημόσια υγεία και περιοριστικά μέτρα για τη μη διεξαγωγή με τη φυσική παρουσία των συμβούλων των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και άλλων Επιτροπών».

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου μάλιστα πραγματοποιεί προσωπική επίθεση στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, κάνοντας λόγο για υποκρισία όσον αφορά τη μη διεξαγωγή δια ζώσης του περιφερειακού συμβουλίου, αφού όπως λέει «εμφανίζεται σε δημόσιες εκδηλώσεις -συνεδριάσεις,   όπου δεν τηρούνται οι από το νόμο καθοριζόμενες αποστάσεις»,  επισυνάπτοντας και σχετική φωτογραφία, από τη σύσκεψη στα γραφεία διοίκησης της ΔΕΘ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα τονίζει ότι μόλις προχθές και συγκεκριμένα στις 10/9, η ΚΕΔΕ συνεδρίασε στην Θεσσαλονίκη δια ζώσης και  η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβουλίων, εδώ και μήνες, πραγματοποιούν τις συνεδριάσεις τους με τη φυσική παρουσία των συμβούλων.

«Ζητάμε από τη Διοίκηση να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για  τη διεξαγωγή των  συνεδριάσεων διά ζώσης, τηρουμένων φυσικά όλων των υγειονομικών μέτρων», καταλήγει στην επιστολή της η περιφερειακή σύμβουλος.