Skip to main content

Περιμένοντας την απάντηση της Εύας για τον Δ. Θεσσαλονίκης

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ζήτησε από την Εύα Καϊλή να έχει την απάντησή της νωρίτερα, ει δυνατόν πριν από τα Χριστούγεννα.

Γράφει ο Σαλονικιός

Η Θεσσαλονίκη παραμένει μια μαύρη τρύπα στον χάρτη με τις δημοτικές υποψηφιότητες, της Χαριλάου Τρικούπη. Μετά την εθελούσια αποστρατεία του Γιάννη Μπουτάρη η Φώφη Γεννηματά στράφηκε προς την πλευρά της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, την οποία προσπάθησε να πείσει να είναι εκείνη η εκλεκτή του Κινήματος Αλλαγής στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Η Εύα, η οποία ως γνωστόν, επιθυμούσε να είναι εκ νέου στο ευρωψηφοδέλτιο, διεκδικώντας την επανεκλογή της στο Στρασβούργο, δεν ενθουσιάστηκε με την ιδέα, ωστόσο, πριν να την απορρίψει οριστικά, ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί.

Προ ημερών δήλωσε ότι θα δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις της μετά τις γιορτές, δηλαδή, μετά το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη. Ωστόσο, όπως πληροφορούμαι, η Φώφη της ζήτησε να έχει την απάντησή της νωρίτερα, ει δυνατόν πριν από τα Χριστούγεννα προκειμένου να κάνει κι αυτή τα κουμάντα της. Οι τελευταίες πληροφορίες από το περιβάλλον της Εύας τη θέλουν να κλείνει οριστικά προς το «όχι», όμως ας αναμένουμε...

Σε αυτήν την περίπτωση, μαθαίνω ότι θα υπάρξει προσπάθεια σύγκλισης μεταξύ της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης» των Σπύρου Βούγια και Νίκου Νυφούδη, με την «Κίνηση των πέντε» δημοτικών συμβούλων (Αβραμόπουλου, Αβαρλή, Αρβανίτη, Αϊβάζογλου και Κουράκη). Παρεμπιπτόντως, μεθαύριο Σάββατο ανακοινώνεται ότι υποψήφιος της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης» θα είναι ο εορτάζων χθες, Σπύρος Βούγιας.  

Αντιθέτως, πιο προχωρημένα είναι για το ΚΙΝ.ΑΛ. τα πράγματα όσον αφορά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πληροφορούμαι ότι την προσεχή Δευτέρα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου θα ανακοινώσει σε ειδική εκδήλωση το όνομα και το έμβλημα του συνδυασμού του. Το όνομα θα είναι μία λέξη η οποία θα δηλώνει αποφασιστικότητα και συγχρόνως θα υπαινίσσεται την νωχελικότητα και την απραξία της διοίκησης Τζιτζικώστα, όπως μου αναφέρει η πηγή μου. Η εκδήλωση θα γίνει στις 12, στο «Β» του Βυζαντινού Μουσείου.