Skip to main content

Περιμένουν να πληρωθούν 1.700 εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη

Να πληρωθούν περιμένουν περίπου 1.700 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εργάστηκαν πέρυσι στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη σε λύκεια του νομού Θεσσαλονίκης.
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr


Να πληρωθούν περιμένουν περίπου 1.700 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εργάστηκαν πέρυσι στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη σε λύκεια του νομού Θεσσαλονίκης.

Στελέχη της εκπαίδευσης αναφέρουν πως τα κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί από πέρσι, ωστόσο οι καθηγητές δεν έχουν πάρει ακόμη τα χρήματά τους. Το ζήτημα έχει προκύψει, καθώς δεν έχει ακόμη ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο δημόσιο φροντιστήριο, να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, διότι τα προηγούμενα χρόνια τα χρήματα προέρχονταν από το Γ΄ ΚΠΣ.

Πάντως, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Γιώργος Κωνσταντινίδης, υποστηρίζει ότι το ζήτημα θα έχει λυθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα

Τρίωρη στάση εργασίας (από τις 11 π.μ. μέχρις τις 2 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και από τις 2 μέχρι τις 5 μ.μ. για την απογευματινή) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πρώην Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στις 12.00 θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα η Α΄ και η Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν μεταξύ άλλων να μην γίνει καμιά αλλαγή στο σύστημα διορισμών μέχρι να διοριστούν ως μόνιμοι όλοι όσοι βρίσκονται στους πίνακες και την άμεση κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων.