Skip to main content

Κεδίκογλου από Agrotica: Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα με στοχευμένες δράσεις

Ο υφυπουργός μίλησε για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα, ενώ έκανε βόλτα στα περίπτερα όπου συνομίλησε με εκθέτες.

Στη Θεσσαλονίκη για την 29η έκθεση της Agrotica βρίσκεται από χθες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου.

Ο υφυπουργός μίλησε για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα του αλλά και για τη σημασία του κλάδου στην οικονομία της χώρας. «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει δυναμικά τον πρωτογενή τομέα με στοχευμένες δράσεις με κοινωνικό πρόσημο. Ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει όπως μέσω της τεχνογνωσίας», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

«Θέλω να ελπίζω ότι η έκθεση θα αποτελέσει ένα επιπλέον εφαλτήριο για να δώσουμε στον πρωτογενή τομέα τη δυναμική που πρέπει να έχει, τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα μας. Ο πρωτογενής τομέας είναι θεμέλιο της οικονομίας και της κοινωνίας μας, κρατάει το συνεκτικό ιστό στην περιφέρεια και χρέος κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να δώσουμε τα εργαλεία για την αναζήτηση τρόπων να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε σε αυτό τον τομέα», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος πραγματοποιήσε περιοδεία στα περίπτερα και συνομίλησε με εκθέτες.

Κατά την περιοδεία του συναντήθηκε και με παραγωγούς λαϊκών αγορών οι οποίοι, όπως είπε, φέρνουν σε επαφή το καταναλωτικό κοινό με τον αγροτικό τομέα. «Συνομίλησα μαζί τους, άκουσα και κατέγραψα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους και δεσμεύτηκα να εξετάσω τα προβλήματα του κλάδου», τόνισε ο υφυπουργός.

«Η Agrotica είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, που άνοιξε χθες τις πύλες της, προσελκύει χιλιάδες κόσμου από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας που θέλει να ενημερωθεί για τις νέες τάσεις στον κλάδο, αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζονται παγκοσμίως», κατέληξε.