Skip to main content

Περιοδεία στον Έβρο την Κυριακή Θεοδωρικάκου και Οικονόμου

Θα ενημερωθούν για την κατάσταση στα σύνορα, με αφορμή την έξαρση στις μεταναστευτικές ροές που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό από την Τουρκία

Περιοδεία στον Έβρο θα πραγματοποιήσει αύριο, Κυριακή 29 Μαΐου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μαζί τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, προκειμένου να ενημερωθούν από κοντά για την κατάσταση στα σύνορα, με αφορμή την έξαρση στις μεταναστευτικές ροές που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό από την Τουρκία.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους ο υπουργός, ο υφυπουργός και ο αρχηγός θα επισκεφθούν το σκοπευτήριο του Διδυμοτείχου και τον φράκτη στις Καστανιές, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τις στρατιωτικές αρχές στο φυλάκιο. Στις Καστανιές, περίπου στις 10.15 το πρωί, ο κ. Θεοδωρικάκος θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ακολούθως θα επισκεφθούν τα Τοπικά Επιχειρησιακά Κέντρα (ΤΕΚ) της Αστυνομίας στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου θα γίνει παρουσίαση της επικρατούσας κατάστασης και στη συνέχεια ο υπουργός και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για τις Φέρες όπου θα επισκεφθούν και εκεί τον φράκτη.

Επίσης ο υπουργός στην Αλεξανδρούπολη θα έχει συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης στη Μητρόπολη, με τον περιφερειάρχη και άλλους τοπικούς παράγοντες, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ θα έχει σύσκεψη με υπηρεσιακούς φορείς της αστυνομίας.