Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ «ΠΡΑΣΙΝΩΝ» ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το κόμμα των «Πρασίνων» πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία - Συναντήσεις με αυτοδιοικητικά στελέχη και φορείς.

«Η απολιγνιτοποίηση προχωρούσε επί χρόνια στα βουβά και θα μπορούσε να ήταν πιο σταδιακή, μόνο εαν είχε ξεκινήσει πιο έγκαιρα» τόνισε ο Θανάσης Γούναρης, συν-εκπρόσωπος του κόμματος των Πρασίνων από την Πτολεμαΐδα πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας τους στη Δυτική Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τον δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά οι Πράσινοι μίλησαν για «την ουσιαστική συμμετοχή που πρέπει να έχει η τοπική κοινωνία στον διάλογο για την απολιγνιτοποίηση», ενώ εξέφρασαν επιφυλάξεις για τις επενδύσεις που ήδη έχουν ανακοινωθεί στο φυσικό αέριο και που αφορούν την λειτουργία των τηλεθερμάνσεων.

Κατά τη συνάντηση τους με τον δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα τόνισαν ότι τα φωτοβολταϊκά θα πρέπει «να χωροθετούνται μέσα στους χώρους των πρώην ορυχείων και όχι στις γύρω απαλλοτριωμένες ζώνες».

Η περιοδεία των Πράσινων θα συνεχιστεί την Τετάρτη στη Φλώρινα με συναντήσεις στο Επιμελητήριο και στο δημαρχείο της πόλης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ