Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άδεια η περιφερειακή - Ανησυχία για το Σαββατοκύριακο

Από την Τετάρτη άρχισε η μείωση της κυκλοφορίας στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης. Σήμερα τα λιγότερα οχήματα. Έκκληση για περιορισμό των εκδρομών.

Εξαιρετικά περιορισμένη είναι σήμερα η κίνηση στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι. Τα περιοριστικά μέτρα και η σύσταση να «μείνουμε σπίτι» φαίνεται να λειτουργεί πλέον πιο αποτελεσματικά.

Από την Τετάρτη άρχισε η μείωση της χρήσης της περιφερειακής οδού για τις μετακινήσεις των πολιτών, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κυρίως κυκλοφορούν οχήματα μεταφορών.

Σύμφωνα με στελέχη που παρακολουθούν τους κυκλοφοριακούς φόρτους στην περιφερειακή οδό, το μέτρο του κλεισίματος των εμπορικών καταστημάτων λειτούργησε περιοριστικά για τις μετακινήσεις στην περιφερειακή οδό.

Την προηγούμενη Τετάρτη φάνηκε η πρώτη μείωση, την Πέμπτη περαιτέρω και σήμερα από το πρωί η κίνηση είναι ακόμη πιο περιορισμένη, λένε οι ίδιες πηγές.

Αυτό που ανησυχεί τους αρμόδιους είναι ο συνδυασμός καλοκαιρίας και Σαββατοκύριακου, γι' αυτό και απευθύνουν διαρκώς εκκλήσεις για περιορισμό των μετακινήσεων και αποτρεπτικές οδηγίες για εκδρομές στη Χαλκιδική, σε εξοχικά και κοντινούς προορισμούς (χωριά καταγωγής).

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι από τα πλέον κρίσιμα και σίγουρα το πιο κρίσιμο την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού μέχρι σήμερα. Εάν δεν πειθαρχήσουν οι πολίτες και ξεχυθούν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στις παραλίες, στα εξοχικά τους και στην ύπαιθρο η εξέλιξη μπορεί να είναι δραματική. Προς το παρόν σήμερα Παρασκευή αυτό δε φαίνεται να συμβαίνει, αν και ακόμη είναι μεσημέρι. Παρακολουθούμε στενά τις μετακινήσεις και τις επόμενες ώρες θα γίνουν και σχετικές συστάσεις, ενώ προγραμματίζεται η διανομή φυλλαδίων με οδηγίες προστασίας, ενώ θα απευθυνθούμε σε όλους τους πολίτες, επιστρατεύοντας κάθε πρόσφορο μέσο για να μείνουν σπίτι τους αυτό το Σαββατοκύριακο. Από τη συνολική συμπεριφορά μας αναμένεται να κριθεί και ενδεχόμενη απαγόρευση της κυκλοφορίας, που δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι είμαστε ακόμη με την πανδημία σε πλήρη εξέλιξη», τόνισε στη Voria.gr ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης.