Skip to main content

Περίπατο στην Αγίας Σοφίας οργανώνει το Thessaloniki Walking Tours

Στον δεύτερο αρχιτεκτονικό περίπατο που σχεδίασε η αρχαιολόγος και μουσειολόγος Χριστίνα Μαβίνη, οι περιπατητές θα γνωρίσουν τα στενά της Αγίας Σοφίας

Περίπατο στον άξονα της οδού Αγίας Σοφίας καθώς και σε γύρω δρόμους και στενά της Θεσσαλονίκης ετοιμάζει, την Κυριακή 15 Απριλίου και ώρα 11:00, το Thessaloniki Walking Tours.

Στον δεύτερο αρχιτεκτονικό περίπατο που σχεδίασε η αρχαιολόγος και μουσειολόγος Χριστίνα Μαβίνη, οι περιπατητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιστορίες που κρύβουν τα στενά της Αγίας Σοφίας και να παρατηρήσει κτήρια που δεν έχασαν την γοητεία τους μέσα στο χρόνο και επιβάλλονται ως σήμερα με τις χαρακτηριστικές αρχιτεκτονικές τους λεπτομέρειες.

Μάλιστα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι περιπατητές θα εντοπίσουν εξώστες και βεράντες με θέα στα πιο σημαντικά γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας της πόλης και θα ασχοληθούν με κτήρια που προσπερνούν βιαστικά διατρέχοντας μια χρονική περίοδο που ξεκινά από τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα για να φτάσει μέχρι τη δεκαετία του ’50.

Το διάσημο κόκκινο σπίτι, το κτήριο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, το μέγαρο όπου κάποτε στεγάζονταν το ξενοδοχεία Αστόρια, το τσιλερικό τετράγωνο, σημεία όπου ο εκλεκτικισμός συναντά τον νεοκλασικισμό αλλά και το μοντέρνο, μέσα στο οποίο ανιχνεύεται ενίοτε και μια Bauhaus φιλοσοφία. Από την πλατεία της Αγίας Σοφίας μέχρι τη Λεωφόρο Νίκης και από εκεί μέχρι τη Βογατσικού και την Παλαιών Πατρών Γερμανού ακούμε τα όσα έχει να μας αφηγηθεί η πόλη.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί έξω από την πύλη της Αγίας Σοφίας ενώ η συμμετοχή ανέρχεται στα 10 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το info@thessalonikiwalkingtours.com και το 6978186900-1.