Skip to main content

Περίπατος για τον Άρη κόντρα στον Πανιώνιο με σούπερ Γκάμα (video)

Ο Άρης έκανε ό,τι ήθελε στο χορτάρι του «Βικελίδης», κέρδισε εύκολα τον Πανιώνιο με 2-0 και εδραιώθηκε στην πρώτη πεντάδα της Super League

Ο Άρης έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό: οι «κίτρινοι» χρειάστηκαν 12 λεπτά ώστε να καθαρίσουν τον Πανιώνιο (2-0) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και να διατηρηθούν στην πεντάδα, πλησιάζοντας στους δυο βαθμούς τον τέταρτο Παναθηναϊκό.

Πριν συμπληρωθεί καλά καλά το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Άρης απείλησε, με τον Γκάμα να κάνει το σουτ και ο Μαλέρμπ να πέφτει στη γωνία του και να μπλοκάρει την μπάλα.

Τρία λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά. Ο Γκάμα πάτησε περιοχή από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στον Λάρσον, αλλά δεν πρόλαβε ο Σουηδός να την σπρώξει στα δίχτυα και οι αμυντικοί του Πανιωνίου παραχώρησαν κόρνερ.

Στο 6΄ ο Άρης άγγιξε το γκολ. Μετά την λανθασμένη απομάκρυνση του Μαλέρμπ, ο Σάσα έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 13΄, ο Φετφατζίδης «άδειασε» τον αμυντικό του Πανιωνίου, επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά δεν του έκανε το χατίρι, καθώς η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πίεση του Άρη απέδωσε καρπούς στο 31΄. Ο Γκάμα με τρομερό σουτ τον νίκησε τον Μαλέρμπ, γράφοντας το 1-0.

Στο 35΄ οι «κυανέρυθροι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Εμμανουηλίδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, βγήκε απέναντι στον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός πορτιέρε τον νίκησε, κρατώντας όρθια την ομάδα του.

Και λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Άρης διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Ροζ έκανε εξαιρετική μπαλιά, ο Μαλέρμπ βγήκε εκτός περιοχής, ο Φετφατζίδης τον πέρασε σαν σταματημένο και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 43΄.

Δυνατά μπήκε στην επανάληψη ο Άρης και στο 48΄ λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο τέρμα, αλλά το σουτ του Ροζ, κόντραρε σε σώματα των αμυντκών του Πανιωνίου και κατέληξε κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή ευκαιρία. Αρχικά, ο Ντιγκινί έκανε το σουτ, ο Μαλέρμπ απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Ντιγκινί, ο οποίος με νέο σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 52΄ο Άρης σκόραρε και τρίτο τέρμα. Ο Φετφατζίδης βρήκε τον Ροζ, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε το Μαλέρμπ. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε με χρήση VAR, αφού η μπάλα πριν φτάσει στον Γάλλο, ο Λάρσον ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 67΄ ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ. Ο Αραμπούλι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 78΄ ο Γκάμα επιχείρησε το σουτ και ο Μαλέρμπ απέκρουσε σε κόρνερ. Δυο λεπτά μετά, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους φιλοξενούμενους, καθώς έμειναν με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Καμαρά. Στο 82΄ ο Άρης σκόραρε και τρίτο τέρμα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά. Ο Ο Ροζ έκανε το σουτ, ο Μαλέρμπ απέκρουσε ασταθώς και ο Μαντσίνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε, καθώς ο Ντουρμισάι που συμμετείχε στη φάση ήταν σε θέση οφσάιντ.

Απίστευτη τριπλή χαμένη ευκαιρία για τον Άρη. Ο Ντουρμισάι δεν μπόρεσε να νικήσει από πλάγια θέση τον Μαλέρμπ, στην εξέλιξη της φάσης ο Μαρτίνες έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο οριζόνιο δοκάρι, νέο σουτ από τον Φετφατζίδη σώζει ως απομηχανής θεός ο Ρέντζας, κρατώντας το σκορ.

Πλέον, η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ στρέφει την προσοχή της στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο την ερχόμενη Πέμπτη (6/2).

Από την άλλη μεριά, οι «κυανέρυθροι» παραμένουν στην τελευταία θέση και την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται την Ξάνθη.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Σόουζα, Δεληζήσης, Ροζ, Σούντγκρεν, Σάσα, Ματίγια, Λάρσον (75΄ Μαντσίνι), Ντιγκινί (74΄ Ντουρμισάι), Γκάμα (84΄ Μαρτίνες), Φετφατζίδης

Πανιώνιος (Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Ντομίνγκες, Παπανικολάου, Εμμανουηλίδης (53΄ Καμαρά), Οικονομίδης, Κόρμπος, Αραμπούλι, Κιάκος (59΄ Παπαγεωργίου), Λυμπεράκης, Ρέντζας, Ευαγγέλου (75΄Δούμτσιος).