Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Περιπέτεια για βαρκάρη στο Δέλτα Αξιού - Επιχείρηση διάσωσης

Τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού. Ο άνδρας βρέθηκε ζωντανός στον Αλιάκμονα.

Συναγερμός σήμανε σήμερα τα ξημερώματα στη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης καθώς ζητήθηκε βοήθεια για έναν επιβαίνοντα σε λέμβο που βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λουδία και Αξιού, στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, καθώς και δύο περιπολικά οχήματα λιμενικού από ξηράς.

Η αγνοούμενη λέμβος εντοπίστηκε δίπλα σε ξέρα στις εκβολές του ποταμού Αλιάκμονα, από το σκάφος «ΧΡΙΣΤΙΝΑ» Σ.Θ. 1997,  με τον μοναδικό επιβαίνοντα καλά στην υγεία του, ο οποίος αρχικά εξετάστηκε από το πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου», για  περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ η λέμβος ρυμουλκήθηκε από το «ΧΡΙΣΤΙΝΑ», στο λιμενικό καταφύγιο Κυμίνων.