Skip to main content

Περίπου 12.000 άτομα διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη

Ειρηνικά ολοκληρώθηκαν οι πορείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αλλά και του ΠΑΜΕ, όπου κατέληξαν στην πλατεία ΧΑΝΘ.
Από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ημέρα των εγκαινίων της 75ης ΔΕΘ. Ειρηνικά ολοκληρώθηκαν οι πορείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αλλά και του ΠΑΜΕ, όπου κατέληξαν στην πλατεία ΧΑΝΘ, απέναντι από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου μίλησε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διαδήλωσαν 4.000 άτομα από την πορεία του ΠΑΜΕ, 2.500 από την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, 2.500 άτομα απο τον ΣΥΡΙΖΑ και περίπου 3.500 άτομα απο την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και την Αντιεξουσιαστική Κίνηση. 

Μέχρι αργά τα βράδυ παρέμεναν στην Καμάρα περίπου 1.000 άτομα από την αντιεξουσιαστική κίνηση αλλά και από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν παρατάξει τις κλούβες επι της οδού Εθνικής Αμύνης και δεν τους επιτρέπουν να κατευθυνθούν στο πανεπιστήμιο, ενώ σταματημένοι στην Γ΄ Σεπτεμβρίου παραμένουν οι 300 περίπου οπαδοί του ΠΑΟΚ, που έφτασαν εκεί με μηχανοκίνητη πορεία από την Κλεάνθους.