Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΕΡΙΠΟΥ 20.000 ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αναγκάστηκαν να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων απηύθυναν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή ανάμεσα στη Μαγούλα και τη Μάνδρα.

Όπως ανέφεραν το δίκτυο είχε υπερφορτωθεί, δημιουργώντας προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες. Μάλιστα, υπήρξαν πληροφορίες ότι περίπου 20.000 κλήσεις ανά δευτερόλεπτο έγιναν μέσω κινητών τηλεφώνων αμέσως μετά τον σεισμό, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία. Στελέχη των εταιρειών κινητής περιέγραψαν στο protothema.gr ως πρωτοφανή την κίνηση στο δίκτυο τα λεπτά μετά τον σεισμό, ωστόσο όπως επισημάνθηκε, πέραν της υπερφόρτωσης, δεν έχουν παρατηρηθεί βλάβες ή άλλα προβλήματα.

Οι εταιρείες πρότειναν στους πολίτες να χρησιμοποιούν εφαρμογές του διαδικτύου (WhatsApp, Viber, Skype, Messenger κ.α.) και να περιορίζονται στα απολύτως αναγκαία τηλεφωνήματα.

Η Wind μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση σε σχέση με τη συμπεριφορά των δικτύων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας της εταιρείας επισημαίνοντας ότι αμέσως μετά την εκδήλωση του ισχυρού σεισμού, παρουσιάσθηκε πρόσκαιρη υπερφόρτωση του δικτύου η οποία διήρκησε 15’-20’ (σχηματικά «πέρναγαν» 6 κλήσεις στις 10). Μετά από αυτό το διάστημα ξεκίνησε η ομαλή και πλήρη λειτουργία, χωρίς περαιτέρω θέματα.

«Το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης & Ελέγχου Δικτύου και οι τεχνικοί μας είναι σε επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσουν θέματα που ενδεχομένως προκύψουν», ανέφερε η εταιρεία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ