Skip to main content

Περίπου 32.000 κλήσεις έκοψε η Δημοτική Αστυνομία σε 2 μήνες

Ο απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αστυνομίας το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019. Αφαιρέθηκαν 498 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις

Συνολικά 31.928 τροχονομικές παραβάσεις του ΚΟΚ βεβαίωσε η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019.

Επιπλέον αφαιρέθηκαν 498 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις, που αφορούν σε αντικοινωνική στάθμευση, όπως λ.χ. σε ράμπες ή σε αποκλειστικές και γενικές θέσεις που προορίζονται για Α.μ.Ε.Α., ενώ συγκροτήθηκε 1 μικτό κλιμάκιο με την Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία συγκροτήθηκαν 5 μικτά κλιμάκια με στόχο τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας των Κ.Υ.Ε., διενεργώντας συνολικά  341 τακτικούς και έκτακτους ελέγχους.

Κατά τους ελέγχους, διαπιστώθηκαν 127 ποινικές και διοικητικές παραβάσεις σε 117 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 14 διοικητικές κυρώσεις.

Στo πλαίσιo των παραπάνω κυρώσεων οργανώθηκαν από την υπηρεσία, με τη συμμετοχή οχημάτων και εργατικού δυναμικού της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων 3 επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων και αυτοσχέδιων κατασκευών σε καταστήματα και ιδιώτες οι οποίοι καθ’ υποτροπή και κατ’ εξακολούθηση έκαναν αυθαίρετη χρήση κοινοχρήστου χώρου. Παράλληλα, διενεργήθηκαν 403 πάσης φύσεως αυτοψίες.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση των ελέγχων τήρησης της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε. Αναλυτικά, διενεργήθηκαν 592 από αυτοτελή κλιμάκια Δημοτικών Αστυνομικών, όπου διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν 46 παραβάσεις. Επιπρόσθετα συγκροτήθηκαν 2 μικτά κλιμάκια με τη Διεύθυνση Υγείας της Π.Κ.Μ., όπου και ελέγχθηκαν 14 επιχειρήσεις.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε 339 κατ’ οίκον επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν 628 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν.

Ακόμη, εξετάστηκαν 1.623 ενστάσεις και διεκπεραιώθηκαν 958 τηλεφωνικές, 60 ψηφιακές καταγγελίες και 7.519 έγγραφα.

Όσον αφορά τους ελέγχους για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, συγκροτήθηκαν 32 μικτά κλιμάκια ελέγχου, υπό την εποπτεία του Συντονιστικού Κέντρου Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν 159 έλεγχοι, 72 κατασχέσεις/καταστροφές προϊόντων παραεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν συνολικά 58 διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες.