Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
x

ΠΕΡΙΠΟΥ 600 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ακόμη βρισκόμαστε στη διαδικασία της απόσυρσης των δυνάμεών μας από τη βορειοανατολική Συρία, υπογράμμισε ο Αμερικανός ΥΠΕΘΑ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα διατηρήσει τελικά περίπου 600 αμερικανούς στρατιωτικούς ανεπτυγμένους στη Συρία- παρά τη διακηρυγμένη πρόθεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να τερματίσει τους «πολέμους χωρίς τέλος» - σύμφωνα με τον επικεφαλής του Πενταγώνου, τον Μαρκ Έσπερ.

«Ακόμη βρισκόμαστε στη διαδικασία της απόσυρσης των δυνάμεών μας από τη βορειοανατολική Συρία», σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροσκάφος που τον μετέφερε στη Σεούλ, όπου αρχίζει σήμερα περιοδεία στην Ασία, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόσθεσε πως αναμένει η διαδικασία αυτή να έχει ολοκληρωθεί σε «μία εβδομάδα ή περίπου». «Θα κρατήσουμε τελικά [ανεπτυγμένους στη Συρία] από 500 ως 600 στρατιώτες», πρόσθεσε.

Όταν ερωτήθηκε εάν ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει τους περίπου 200 στρατιωτικούς που είναι ανεπτυγμένοι στη βάση Ατ Τανφ (νότια), στα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας, ο Έσπερ εξήγησε ότι μιλούσε για τη βορειοανατολική Συρία, όπου ο Τραμπ έχει επιφορτίσει πλέον το Πεντάγωνο να φυλάσσει τις πετρελαιοπηγές. «Σε όλη τη χώρα, αυτό μας κάνει σχεδόν 600», πρόσθεσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ