Skip to main content

Περίπου 600.000 είναι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα στη χώρα

Ξεπερνούν τις 600.000 τα αυτοκίνητα που είναι ανασφάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Να γίνεται αδιάλειπτα ο έλεγχος για τα ανασφάλιστα οχήματα, ηλεκτρονικά, και εφόσον κάποιος βρεθεί ανασφάλιστος, να επιβάλλονται άμεσα οι ποινές που ορίζει η νομοθεσία και αυτές να εφαρμόζονται. Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δημήτρης Ζορμπάς σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως σημειώνει ο κ. Ζορμπάς, «το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων είναι ένα κοινωνικό και οικονομικό θέμα που πρέπει να επιλυθεί οριστικά.

Με αναγωγή του μέσου ποσοστού ανασφαλίστων 2018-2020, σύμφωνα με τους ελέγχους του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, επί του αριθμού των ασφαλισμένων, προκύπτει ότι αυτά είναι 586.206. Εάν δε προσθέσουμε τους ελέγχους του λιμεναρχείου, ξεπερνούν τις 600.000.

Η πρότασή μας είναι να γίνεται αδιάλειπτα ο έλεγχος ηλεκτρονικά και, εφόσον κάποιος βρεθεί ανασφάλιστος, να επιβάλλονται άμεσα οι ποινές που ορίζει η νομοθεσία και αυτές να εφαρμόζονται.

Έτσι λειτουργούν τα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη».