Skip to main content

Περισσότερα από 300 ροζ φλαμίνγκο ήρθαν και φέτος στην Κέρκυρα

Περισσότερα από 300 φλαμίνγκο έχουν κάνει και φέτος την εμφάνισή τους στην περιοχή αυτή της νότιας Κέρκυρας, προκαλώντας το ενδιαφέρον των επιστημών.

Χρώμα ανοιξιάτικο έδωσαν και πάλι τα ροζ φλαμίνγκο που έρχονται για περισσότερα από δέκα συναπτά έτη στην Κέρκυρα, επιλέγοντας συγκεκριμένα τη λιμνοθάλασσα της Λευκίμμης.

Περισσότερα από 300 φλαμίνγκο έχουν κάνει και φέτος την εμφάνισή τους στην περιοχή αυτή της νότιας Κέρκυρας, προκαλώντας το ενδιαφέρον των επιστημών, αλλά κυρίως όλων των επισκεπτών που σπεύδουν καθημερινά στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λευκίμμης προκειμένου να δουν και να παρατηρήσουν τα φλαμίνγκο από κοντά.

Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λευκίμμης, Αλέκος Βλάσσης, τα φλαμίνγκο έρχονται συνέχεια στον συγκεκριμένο υδροβιότοπο, που είναι μία έκταση περίπου 2.000 στρεμμάτων, ενταγμένη στο δίκτυο προστασίας «Φύση 2000», Natura 2000, καθώς βρίσκουν κατάλληλο περιβάλλον, με ιδανικές θερμοκρασίες και τροφή, αφού ο λασπώδης βυθός της λιμνοθάλασσας, φιλοξενεί πολλά είδη σκουληκιών, αλλά και άλλους μικροοργανισμούς, που είναι η αγαπημένη τροφή των παρυδάτιων πουλιών, όπως είναι τα φλανμίγκο.

Τα φλαμίνγκο μπορεί να έγιναν μόδα τα τελευταία χρόνια, και να τα «συναντά» κανείς ακόμη και μέσα στη θάλασσα, ως σωσίβια, ή φουσκωτά παιχνίδια, όμως στην πραγματικότητά είναι πουλιά απαράμιλλης ομορφιάς. Ζουν πάνω από 30 χρόνια, το ύψος τους φτάνει περίπου το 1,60 μ. και το βάρος τους μπορεί να φτάσει τα 3,5 κιλά. Το πιο εντυπωσιακό είναι το ιριδίζον χρώμα τους, που κυρίως είναι ροζ.

Για να συντηρηθούν χρειάζονται καθημερινά 230 έως 290 θερμίδες, τις οποίες αντλούν με έναν εξαιρετικό μηχανισμό που έχουν αναπτύξει στο ράμφος, που είναι γαμψό, με το οποίο μπορούν να κοσκινίζουν μικρά σωματίδια τροφής που περιέχονται στον βούρκο.