Skip to main content

Περισσότερα από 750 εκατ. ευρώ έχει κοστίσει η πετρελαιοκηλίδα στη BP

Το κόστος ανέρχεται μέχρι στιγμής περίπου στα 930 εκατ. δολάρια (750 εκατ. ευρώ), συμπεριλαμβανομένων των δαπανών καθαρισμού και περιορισμού της πετρελαιοκηλίδας, των αποζημιώσεων και του κόστους της
Η διαρροή στην πλατφόρμα πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού έχει στοιχίσει στην εταιρεία περισσότερα από 750 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η BP, που ευθύνεται για τη χειρότερη διαρροή πετρελαίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Το κόστος ανέρχεται μέχρι στιγμής περίπου στα 930 εκατ. δολάρια (750 εκατ. ευρώ), συμπεριλαμβανομένων των δαπανών καθαρισμού και περιορισμού της πετρελαιοκηλίδας, των αποζημιώσεων και του κόστους της επιχείρησης φραγής του πηγαδιού», διευκρίνισε η BP.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωλογικών Ερευνών (USGS), από την πετρελαιοπηγή της BP διέρρεαν στον Κόλπο του Μεξικού από 12.000 έως και 19.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα (2 με 3 εκατομμύρια λίτρα), τα οποία έχουν ήδη μολύνει περισσότερα από 160 χιλιόμετρα στην ακτογραμμή της Λουιζιάνα, καταστροφή χειρότερη και από αυτή που είχε προκαλέσει το τάνκερ Exxon Valdez στην Αλάσκα, τo 1989.