Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
x

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 1.200 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Στις συναντήσεις συμμετείχαν 144 ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και 40 αγοραστές από τις χώρες ενδιαφέροντος.

Περισσότερες από 1.200 επιχειρηματικές συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την προώθηση και ανάπτυξη ελληνικών εξαγωγικών εταιριών του αγροτοδιατροφικού τομέα διοργάνωσε ο Οργανισμός Enterprise Greece, σε συνεργασία με τα γραφεία των Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των ελληνικών πρεσβειών σε Βαρσοβία, Βουκουρέστι, Στοκχόλμη, Ντουμπάι, Τζέντα, Κάιρο, Τόκυο και Σεούλ, από τις 7 έως τις 12 Μαΐου 2017.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις συναντήσεις συμμετείχαν 144 ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και 40 αγοραστές από τις χώρες ενδιαφέροντος, θέτοντας τις βάσεις για τη μελλοντική σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Στην Αθήνα οι δράσεις του Οργανισμού είχαν την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Οι συναντήσεις ήταν συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε ο Οργανισμός Enterprise Greece στον αγροδιατροφικό κλάδο, με την οργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων το 2016 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με αγοραστές από Ιαπωνία και Κορέα.

Οι εκπρόσωποι των ελληνικών εταιρειών που συμμετείχαν στις συναντήσεις τόνισαν τη θετική συμβολή τέτοιου είδους δράσεων στην ανάπτυξη σχέσεων των αγορών του κλάδου. Οι στοχευμένες συναντήσεις αγοραστών με επιλεγμένες ελληνικές εταιρείες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία προκειμένου να γίνει γνωστό το προϊόν των ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών και να προβληθεί η Ελλάδα ως χώρα παραγωγής υψηλής ποιότητας προϊόντων.

Παράλληλα, οι δράσεις αυτές λειτουργούν αποτελεσματικότερα ως προς τη σμίκρυνση του χρόνου που απαιτείται για τη σύναψη συμφωνιών.

Το χώρο των συναντήσεων στην Αθήνα επισκέφθηκε η πρέσβης της Σουηδίας, Charlotte Wrangberg, και ο οικονομικός και εμπορικός ακόλουθος, Patrik Svensson, οι οποίοι συνομίλησαν με τους σουηδούς αγοραστές, εκπροσώπους των ελληνικών εταιρειών και με τον πρόεδρο του Enterprise Greece, Χρήστο Στάικο.

Ο κ. Στάικος δήλωσε πως «σκοπεύουμε να εντείνουμε την προσπάθεια μας στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς εκτιμούμε ότι υπάρχουν σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης. Η εκτίμηση αυτή προκύπτει από τις επιχειρηματικές συναντήσεις που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, τα θετικά αποτελέσματα των οποίων θα φανούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι αγοραστές επιβεβαίωσαν την υψηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και φαίνονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να συνεχίσουν την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με τη χώρα μας».

«Οι εκπρόσωποι των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων» συνέχισε ο κ. Στάικος «εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την οργάνωση και τόνισαν τη μεγάλη ανάγκη για παρόμοιες δράσεις που τους δίνουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε ένα μεγάλο στοχευμένο κοινό. Με δράσεις σαν και αυτή έχουμε καταφέρει να διαμορφώσουμε ένα ιδιαίτερο θετικό κλίμα για τα ελληνικά προϊόντα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ