Skip to main content

Περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια Αυστριακοί εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση

Το 41% του πληθυσμού της χώρας, που ανέρχεται σε 8,9 εκατομμύρια, έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, έχοντας πλήρη ανοσοποίηση

Περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια Αυστριακοί -ακριβώς 5.005.125 ή το 56% σε ένα συνολικό πληθυσμό 8.9 εκατομμυρίων κατοίκων- είχαν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Δελτίου Ηλεκτρονικού Εμβολιασμού.

Ο στόχος των πέντε εκατομμυρίων εμβολιασμένων μέχρι τα τέλη Ιουνίου φέρεται να βρέθηκε πίσω κατά εννέα ημέρες, και αυτό, καθώς ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, διαβεβαίωνε στις αρχές Απριλίου ότι όλοι όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν θα λάβουν την πρώτη δόση μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αλλά στις αρχές Ιουνίου ο στόχος αναθεωρήθηκε προς τα κάτω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι τα μεσάνυκτα της Παρασκευής, 3.662.891 άνθρωποι στη χώρα, ή το 41% του πληθυσμού είχαν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, έχοντας πλήρη ανοσοποίηση, ένα καθοριστικό ποσοστό, δεδομένης της πολύ πιο μεταδοτικής μετάλλαξης "Δέλτα", καθώς, όπως επισημαίνεται, η πλήρης ανοσοποίηση παρέχει επαρκή προστασία έναντι αυτής της παραλλαγής.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν, ήταν ικανοποιημένος παρά το γεγονός ότι χάθηκε ο στόχος, σημειώνοντας ότι "αυτό είναι ένα απίστευτο επίτευγμα και δείχνει τι μπορούμε να επιτύχουμε μαζί στην καταπολέμηση της πανδημίας".

Τόνισε επίσης τη σημασία της πλήρους ανοσοποίησης, αναφέροντας πως "προκειμένου να μπορούμε να προσφέρουμε σε όλους μας την καλύτερη δυνατή προστασία έναντι νέων παραλλαγών ιών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό όλοι να ολοκληρώσουν τη σειρά εμβολιασμού τους το συντομότερο δυνατό. Τα τρέχοντα δεδομένα και τα αποτελέσματα της έρευνας μας δείχνουν ότι αυτό αυξάνει ιδιαίτερα το προστατευτικό αποτέλεσμα έναντι της μετάλλαξης Δέλτα".

"Εάν δεν έχετε λάβει ακόμη εμβολιασμό, χρησιμοποιήστε αυτήν την απλή και ποικίλη προσφορά τώρα, και ας χρησιμοποιήσουμε το καλοκαίρι μαζί για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το φθινόπωρο", σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ