Skip to main content

Περισσότεροι από 14.000 οι επισκέπτες σε ARTOZYMA και BIOLOGICA

Ξεπέρασαν τους 14.000 οι επισκέπτες της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Αρτοποιΐας-Ζαχαροπλαστικής ARTOZYMA και της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Βιολογικών Προϊόντων BIOLOGICA της HELEXPO.
Ξεπέρασαν τους 14.000 οι επισκέπτες της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Αρτοποιΐας-Ζαχαροπλαστικής ARTOZYMA (5-8 Μαρτίου) και της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Βιολογικών Προϊόντων BIOLOGICA (5-7 Μαρτίου) της HELEXPO, που ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους με επιτυχία στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Την 6η ARTOZYMA επισκέφθηκαν συνολικά 10.475 επισκέπτες, προερχόμενοι από την Ελλάδα και άλλες 13 χώρες: Αλβανία, Βουλγαρία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κύπρος, Μ. Βρετανία, Ν. Αφρική, Π.Γ.Δ.Μ., Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία και Τουρκία. Αντίστοιχα, η 3η BIOLOGICA δέχθηκε 3.723 επισκέπτες, προερχόμενους από Ελλάδα και άλλες 17 χώρες: Αλβανία, Αυστραλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Λιθουανία, Ν. Αφρική, Π.Γ.Δ.Μ., Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία.

Σημαντικό σημείο αναφοράς και πόλο επισκεψιμότητας ης 3ης BIOLOGICA αποτέλεσαν, εξάλλου, οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε στο πλαίσιο της Έκθεσης το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων του ΣΒΒΕ, σε συνεργασία με τη HELEXPO, στο πλαίσιο των οποίων τονίστηκε η ανάγκη για χάραξη και εφαρμογή εθνικής στρατηγικής από την πολιτεία για τον κλάδο των βιολογικών προϊόντων στη χώρα μας.

Αντίστοιχα, σημαντικός πόλος επισκεψιμότητας της 6ης ARTOZYMA ήταν το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, που διοργανώθηκε από τη HELEXPO και την Gruppo fl events & management, με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης. Πρώτος μεγάλος νικητής του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ψωμιού αναδείχθηκε η ομάδα της Καστοριάς, δεύτερος η ομάδα της Κατερίνης και τρίτος η ομάδα των Χανίων. Στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού συμμετείχαν συνολικά πέντε ομάδες από την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, την Καλαμάτα και τη Σπάρτη.

Στην 6η ARTOZYMA συμμετείχαν 314 εκθέτες από Ελλάδα,  Βουλγαρία, Τουρκία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιράν, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία και στην 3η BIOLOGICA 117 εκθέτες από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Κύπρο και την Πορτογαλία.

Βραβεύσεις καλύτερων συμμετοχών

Τα Βραβεία Καλύτερης Δημιουργίας της 6ης ΑΡΤΟΖΥΜΑ απέσπασαν οι επιχειρήσεις ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΡΟΔΟΥΛΑ Α.Ε., οι Έπαινοι απονεμήθηκαν στις επιχειρήσεις ΚΑΛΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΟΝΤΑ ΑΕΒΕ και ΚΑΡΥΔΑ Ε. GALERIE DE CHOCOLAT «LAURENCE» και τα Ειδικά Βραβεία Διοργανωτή στις επιχειρήσεις ΚΡΕΝΤΙΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ΚΑΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΒΕΕ, MASTER MARTINI ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ, OLYMPIC FOODS A.E. και ZANAE –ZYMAI AΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΝΙΚΟΓΛΟΥ Α.Ε.

Αντίστοιχα, τα Βραβεία Καλύτερης Δημιουργίας της 3ης BIOLOGICA απονεμήθηκαν στις επιχειρήσεις ΒΙΟΑΓΡΟΣ, ΛΕΣΒΙΓΑΛ, ΤΑΤΣΗΣ, ΓΕΩΡΓΑΣ, ΚΟΧΥΛΙ, ΒΙΟΤΡΟΦΟΣ, ΒΙΟΫΓΕΙΑ και στη ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και ένα Ειδικό Βραβείο Διοργανωτή απονεμήθηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου.