Skip to main content

Περισσότεροι μπλε κάδοι στην πόλη

Να οδηγούνται προς ανακύκλωση, και όχι στο ΧΥΤΑ, το 10% των σκουπιδιών, που παράγονται ημερησίως στη Θεσσαλονίκη, είναι ο στόχος μέσα στα επόμενα δύο χρόνια του κεντρικού δήμου.

Να οδηγούνται προς ανακύκλωση, και όχι στο ΧΥΤΑ, το 10% των σκουπιδιών, που παράγονται ημερησίως στη Θεσσαλονίκη, είναι ο στόχος μέσα στα επόμενα δύο χρόνια του κεντρικού δήμου.

Έως το τέλος του χρόνου ο αριθμός των μπλε κάδων σε όλη την πόλη αναμένεται να φτάσει τις 2000. Από σήμερα το βράδυ έως και τις 22 Νοεμβρίου αναμένεται να τοποθετηθούν 530 νέοι μπλε κάδοι στους δρόμους που περικλείονται δυτικά της πόλης, στην οδό Λαγκαδά, νότια της Αγίου Δημητρίου και στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών. 'Άλλοι 115 μπλε κάδοι θα τοποθετηθούν το προσεχές διάστημα στην Τριανδρία, ενώ στη συνέχεια σειρά θα πάρουν οι περιοχές της Τούμπας και της Ανω Πόλης. Ήδη στους δρόμους της πόλης υπάρχουν περίπου 600 μπλε κάδοι.

«Η ανακύκλωση είναι κύριο μέλημα του δήμου: πρώτον γιατί μειώνει τον όγκο των απορριμμάτων και δεύτερον διότι το ανακυκλώσιμο υλικό είναι σημαντικό έσοδο για τον δήμο», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, ζήτησαν τη συνδρομή των κατοίκων ώστε να προαχθεί η ιδέα της ανακύκλωσης.  «Προσπαθούμε να βάλουμε στο παιχνίδι και τους καταστηματάρχες. Ο Εμπορικός Σύλλογος ήδη ανταποκρίθηκε θετικά σε μία πρότασή μας για συνεργασία στο θέμα της ανακύκλωσης», πρόσθεσε ο κ.Παππάς.

«Με την ανακύκλωση δείχνουμε κοινωνική κουλτούρα, κάνουμε οικονομία και προστατεύουμε το περιβάλλον», ανέφερε από την πλευρά του στη συνέντευξη Τύπου ο Σωκράτης Φάμελλος, εκπρόσωπος της Ανατολικής Αναπτυξιακής και της ΕΕΑΑ.

Εκτός όμως από τους δημότες και τους καταστηματάρχες, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από τη διοίκηση του δήμου στην περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία. Για το λόγο αυτό, ειδικοί εκπαιδευτές θα πραγματοποιήσουν 300 παρουσιάσεις σε σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, στο 66ο δημοτικό σχολείο, παρουσία και του δημάρχου κ. Μπουτάρη.