Skip to main content

Περιστεράκης: Από διανομέας πίτσας, διεκδικητής μιας έδρας στη Βουλή

Ο υποψήφιος βουλευτής με την Ελληνική Λύση στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης μιλά στη Voria.gr για τους λόγους που τον οδήγησαν να κατέβει στην πολιτική

Δηλώνει παιδί των Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης και είναι μαθημένος στη βιοπάλη. Έχει εργαστεί από τη γεωργία μέχρι διανομέας σε πιτσαρία. Από το 2004 δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών και πλέον διατηρεί δική του επιχείρηση στον χώρο των ακινήτων προσφέροντας πολλές θέσεις εργασίας.

Ο υποψήφιος βουλευτής με την «Ελληνική Λύση» στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Περιστεράκης μιλά στη Voria.gr για τους λόγους που τον οδήγησαν να ριχθεί για πρώτη φορά στη μάχη των εκλογών, δηλώνει «περήφανος Μακεδόνας και αγωνιστής της πίστη της πατρίδας», ενώ πιστεύει πως ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ιδανικός για επικεφαλής του κόμματος, καθώς «δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι» και «ενδιαφέρεται πραγματικά για τους Έλληνες».

«Υποσχόμαστε τα σύνορα της πατρίδας μας να ξαναγίνουν ελληνικά και τα ασφαλίζουμε. Δικάζουμε τους υπεύθυνους της συμφωνίας των Πρεσπών και καταργούμε την συμφωνία αυτή» τονίζει ο κ. Περιστεράκης.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «μόνο τυχαίο» δεν ήταν το 4,2% που απέσπασε η «Ελληνική Λύση» στις πρόσφατες ευρωεκλογές και δεσμεύεται να καταπολεμήσει τις παλιές παθογένειες που ταλανίζουν τη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

-Πώς αποφασίσατε να πολιτευτείτε και γιατί με την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο;

Από τα νεανικά μου χρόνια ήθελα να συμμετέχω και να παίρνω πρωτοβουλίες πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολλών. Μεγαλώνοντας και σαν Πρόεδρος Πατριωτικής ομάδας στον Δήμο που κατοικώ μόνιμα το Ωραιόκαστρο, συγκεντρώναμε τρόφιμα και άλλα αναγκαία αγαθά για τους άπορους Συνέλληνες  του Δήμου μας τα οποία παραδίδαμε στις οικογένειες μέσω  της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Όταν αποφάσισα  να πολιτευτώ έκανα αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι πριν την κάλπη. Έγραψα λοιπόν σε μια στήλη ποια είναι τα ιδανικά μου, το ήθος μου, οι αξίες μου και οι αρχές μου, στην άλλη στήλη έγραψα όλα τα κόμματα, με τα δικά τους πιστεύω και τα προγράμματα τους, βλέποντας τα και ζυγίζοντας ποιο είναι το κόμμα που μπορεί να βοηθήσει αυτή την στιγμή την Πατρίδα μου την Ελλάδα διαπίστωσα ότι η επιλογή του κόμματος του κ. Βελόπουλου  «Ελληνική Λύση» ήταν μονόδρομος.

Ο πρόεδρος μας Κυριάκος Βελόπουλος είχε όλα αυτά τα στοιχεία που πρέπει ο καθένας μας πριν την κάλπη να βάλει σε μία ζυγαριά και να ζυγίσει: Πρώτα απ΄όλα είναι Ορθόδοξος Χριστιανός, επιχειρηματίας που σημαίνει ότι εργάζεται καθημερινά και όχι άνθρωπος από πολιτικό τζάκι κληρονομώντας πολιτικές καρέκλες από γενιά σε γενιά, είναι ο μόνος αρχηγός κόμματος που ενδιαφέρεται πραγματικά για τους Έλληνες και την πατρίδα του με σοβαρότητα και πραγματικό πρόγραμμα, τον οποίο ευχαριστώ και τιμώ για την πρόταση που μου έκανε, να αγωνιστώ και εγώ στο πλευρό του στον κοινό αγώνα να ξαναφέρουμε στην Ελλάδα τις αξίες και τα ιδανικά που υπήρχαν και με τις οποίες έχουμε μεγαλώσει από παιδιά.

-Περιμένατε το αποτέλεσμα της Ελληνικής Λύσης στις Ευρωεκλογές ή σας προκάλεσε έκπληξη;

Όχι το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης το 4,2% μόνο έκπληξη δεν ήταν, έκπληξη για μένα και για κάθε υγιή σκεπτόμενο Μακεδόνα είναι το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία (20%) μετά την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και επίσης το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ | ΕΛΙΑ | ΚΙΝΑΛ  ή όπως αλλιώς αποφασίσουν να το πουν αργότερα, τα οποία δύο κόμματα τι έχουν να μας επιδείξουν εδώ και 45 χρόνια που κυβερνούν την Ελλάδα μας, μόνο διαφθορά, την πατρίδα μου χρεωμένη και τους Έλληνες στο χείλος του γκρεμού οπότε και καταλαβαίνετε τι μου προκαλεί έκπληξη, και όχι το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης για το οποίο και είμαι σίγουρος ότι θα μεγαλώσει κατά πολύ!  

-Γιατί να ψηφίσουν οι πολίτες την Ελληνική Λύση και γιατί να επιλέξουν εσάς για να τους εκπροσωπήσετε στη Βουλή;

Στο πρώτο σκέλος της ερώτηση σας θα μπορούσα να απαντήσω στο γιατί Ελληνική Λύση, στους πολίτες με άπειρα επιχειρήματα, τα οποία εάν καθίσει ο κάθε πολίτης και σκεφτεί όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελλάδα, στην οικογένεια του και στην τσέπη του μάλλον δεν θα χρειαστώ κανένα επιχείρημα, αλλά μιας και μου δίνετε την δυνατότητα ας επισημάνω μόνο μερικά τρανταχτά : Ψηφίζουμε Ελληνική Λύση  γιατί είμαστε το μόνο κόμμα που εκπροσωπείται μόνο από Έλληνες και αυτούς υπερασπιζόμαστε, έχουμε πρόγραμμα 297 σελίδων αναρτημένο, ξεκάθαρο και ορατό στα μάτια κάθε πολίτη στο διαδίκτυο, έχουμε την δυνατότητα να το πραγματοποιήσουμε μιας και οι περισσότεροι είμαστε εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, άνθρωποι της καθημερινότητας και της αγοράς.

Υποσχόμαστε τα σύνορα της Πατρίδας μας να ξαναγίνουν Ελληνικά και τα ασφαλίζουμε. Δικάζουμε τους υπεύθυνους της συμφωνίας των Πρεσπών και καταργούμε την συμφωνία αυτή. Προστατεύουμε τα πιστεύω μας ως Έλληνες. Βάζουμε σε τάξη τα οικονομικά της χώρας μας. Βοηθούμε την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα οργανώνοντας την Πατρίδα μας και ξαναφέρνουμε την περηφάνια στους Έλληνες.

Τώρα γιατί οι πολίτες να επιλέξουν εμένα και απαντώντας στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας η απάντηση είναι πολύ απλή, ηθική και τίμια. Είμαι από τους νεότερους σε ηλικία άντρες υποψήφιος πολιτικός, έμπειρος επιχειρηματίας εδώ και είκοσι χρόνια στον πολύπαθο κλάδο των κατασκευών, κοντά μου έχω τους συνεργάτες μου, 150 περίπου οικογένειες, είμαι γνώστης της αγοράς και προσπαθώ να αλλάξω το πολιτικό σύστημα, το οποίο σήμερα αγνοεί την θέληση του Ελληνικού λαού μιας και είναι αποκομμένο από τι συμβαίνει στην φτωχή Ελληνική Οικογένεια και πως άλλωστε θα μπορούσε να ξέρει όταν κυβερνά την Ελλάδα μέσα από «Λέσχες»  και εκτελώντας ξένα συμφέροντα. Θέλω μια Ελλάδα με ιδανικά και όχι με δανεικά. Υπόσχομαι να γίνω η φωνή σας και ο εκπρόσωπος σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο δικός σας άνθρωπος, με τιμή, ήθος, και αξιοκρατία, και τέλος γιατί είμαι περήφανος Μακεδόνας και αγωνίζομαι για την Πίστη μας και την Πατρίδα μας. 

-Ποιο αξιολογείτε ως νούμερο 1 πρόβλημα αυτή την στιγμή στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και ποια είναι η…«Ελληνική λύση» του;

Η Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης έχει τόσα προβλήματα όσα και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα παλιές παθογένειες και ιδιωτικά και ξένα συμφέροντα είναι και αυτά που δεν αφήνουν κανένα  Έλληνα γεωργό, κτηνοτρόφο, επιχειρηματία, βιοπαλαιστή της περιφέρειας μας να προχωρήσει μπροστά και να προκόψει.

Όλα τα προβλήματα ξεκινάνε από το οικονομικό και το πόσα χρήματα καταλήγουν στο σπίτι μας για να μπορούμε πάνω απ΄όλα να ζούμε αξιοπρεπώς, δεν μπορώ όμως να περιοριστώ στο ένα πρόβλημα γιατί θα ήμουν άδικος να μην αναφέρω το τεράστιο πρόβλημα της Υγείας σήμερα στην περιφέρεια μας. Δεν είναι δυνατόν στις μέρες μας να φτάσει στο σημείο ο Έλληνας να ζει με επιδόματα και όχι με μισθό εργαζόμενος όπως η υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτά δεσμευόμαστε ότι θα αλλάξουμε από την πρώτη στιγμή γιατί είμαστε οι μόνοι που έχουμε πραγματικό και κοστολογημένο πρόγραμμα.