Skip to main content

Περού: Κατασχέθηκαν 2 τόνοι κοκαΐνης που προορίζονταν για τις ΗΠΑ

Επτά άτομα - πέντε Μεξικανοί και δύο Περουβιανοί - συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση.

Δύο και πλέον τόνοι κοκαΐνης, ποσότητα η οποία σχεδιαζόταν να εξαχθεί λαθραία με προορισμό τις ΗΠΑ, κατασχέθηκαν στο βόρειο Περού, ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά άτομα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η περουβιανή αστυνομία.

«Κατασχέσαμε πάνω από δύο τόνους κοκαΐνης που επρόκειτο να φύγουν για τις ΗΠΑ διά της θαλάσσιας οδού» από την περιοχή Πίουρα, η οποία γειτονεύει με τον Ισημερινό, διευκρίνισε σε δηλώσεις του στον Τύπο ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας, ο Χοσέ Λουίς Λαβάγιε.

Επτά άτομα - πέντε Μεξικανοί και δύο Περουβιανοί - συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση, πρόσθεσε ο Λαβάγιε. Η αστυνομία κατέσχεσε εξάλλου δέκα αυτοκίνητα, δύο πλεούμενα, πυροβόλα όπλα και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περουβιανής αστυνομίας, η αξία αυτού του φορτίου ναρκωτικών στην αμερικανική αγορά θα έφθανε τα 61 εκατομμύρια δολάρια.

Την Πέμπτη, η περουβιανή αστυνομία κατέσχεσε στο λιμάνι Καγιάο, κοντά στη Λίμα, άλλους δύο τόνους κοκαΐνης, που επρόκειτο να μεταφερθούν στο Μεξικό.

Το Περού, μαζί με την Κολομβία και τη Βολιβία, κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις ως προς την παραγωγή κοκαΐνης σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τις αρχές, πάνω από 400 τόνοι κοκαΐνης παράγονται στη χώρα των Άνδεων κάθε χρόνο.