Skip to main content

Perrotis College: Εκδήλωση στην Έδεσσα για τα οφέλη και τις ευκαιρίες της γεωργίας

Στην εκδήλωση του Perrotis College θα γίνει παρουσίαση του έργου Artolio ως καλή πρακτική υποστήριξης και εκπαίδευσης παραγωγών

Το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας (με φορέα υποδοχής το Perrotis College), σε συνεργασία με τον δήμο Έδεσσας, διοργανώνουν την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 (10:00 - 12:00) εκδήλωση με τίτλο: «Το Μέλλον της Γεωργίας: Οφέλη και Ευκαιρίες».

Θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην πόλη της Έδεσσας και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχουν υπογράψει ο δήμος Έδεσσας και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τις εργασίες θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Αλέξανδρος Πασχάλης, και ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος.

Στην εκδήλωση θα γίνει αναφορά στον μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα μέσα από το πρόγραμμα ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και παρουσίαση του έργου Artolio ως καλή πρακτική υποστήριξης και εκπαίδευσης παραγωγών.  Ο καθηγητής αειφορικών συστημάτων διαχείρισης και διευθυντής του κέντρου Ελιάς Krinos του Perrotis College, Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, θα παρουσιάσει τρόπους για τη σύγχρονη διαχείριση παραγωγής με χρήση τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας. Ο Αναπληρωτής καθηγητής και Διευθυντής Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας και Διαχείρισης του Perrotis College, Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης, θα αναφερθεί στις καλλιεργητικές πρακτικές για αειφόρα αγροκτήματα με μειωμένες εισροές και χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

Θα αφιερωθεί χρόνος για συζήτηση και ερωτήσεις εκ μέρους των συμμετεχόντων. Μετά τη λήξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επίδειξη με drone στην περιοχή του Ριζαρίου Έδεσσας.

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για τον Covid-19.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ.