Skip to main content

ΠΕΣΚΜ: Να αποζημιωθούν οι πληγέντες της θεομηνίας στη Χαλκιδική

Όλα όσα αποφασίστηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων των πληγέντων της φονικής κακοκαιρία στη Χαλκιδική ζητά από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη χθεσινή της συνεδρίαση η εκτελεστική επιτροπή του Συμβουλίου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.
Και ομόφωνα αποφάσισε τα εξής

1. Η κινητοποίηση του από την πρώτη στιγμή κρίνεται πολύ ικανοποιητική.
2. Χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις αποκαταστάθηκαν οι σημαντικότερες ζημιές στα δίκτυα και τις υποδομές.
3.Προωθήθηκαν χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις όλες οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών
4. Ωστόσο εκκρεμότητα το τεράστιο θέμα των αποζημιώσεων των επιχειρηματιών που επλήγησαν από την πρωτοφανή θεομηνία

«Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενώνει τη φωνή του με αυτές των φορέων της Χαλκιδικής που ζητούν να εφαρμοστεί στην περίπτωσή τους αυτό που εφαρμόστηκε και σε ανάλογες θεομηνίες περιοχές της χώρας.

Θα πρέπει δηλαδή η κυβέρνηση χωρίς καμία καθυστέρηση να αποφασίσει το πάγωμα όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πληγέντων για χρονικό διάστημα έξι μηνών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Το όργανο στην ίδια συνεδρίαση του συζήτησε θέματα σχετικά με την εσωτερική του οργάνωση, τις συναντήσεις που προτίθεται να έχει με τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για θέματα που αφορούν την επιχειρηματική και επιμελητηριακή κοινότητα επίσης και θέματα που σχετίζονται με τις εκδηλώσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.