Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
x

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ»

H χώρα ακολουθεί τις απαιτούμενες διαδικασίες στο πλαίσιο της ΕΕ τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προσφυγής σ

«Το τελευταίο διάστημα οι πολίτες παρακολουθούν μια συζήτηση για την κατάσταση, τις προοπτικές και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, μια συζήτηση στην οποία πολλές φορές κυριαρχούν σενάρια», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Ο Γ. Πεταλωτής επεσήμανε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι «εξαιρετικά δύσκολη» η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση, καθώς, επίσης, και ότι γι΄ αυτή ευθύνεται «αποκλειστικά» η κυβέρνηση της ΝΔ, τόσο για τις πολιτικές που ακολούθησε όσο και για την απόκρυψη στοιχείων και το έλλειμμα αξιοπιστίας που σήμερα προκύπτει.

«Εμείς έχουμε να στείλουμε ένα σοβαρό μήνυμα στον ελληνικό λαό, ότι αυτή η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της οικονομίας μπορεί να αλλάξει», τόνισε ο κ. Πεταλωτής και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για την ανάταξη και την ανάπτυξη της χώρας και πως βασίζεται στις δυνατότητες του ελληνικού λαού και τη μεγάλη πολιτική του ωριμότητα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δηλώσεις του και σ΄ αυτές του Υπουργού Οικονομικών για το αν κάνει καλά τη δουλειά του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος, ο κ. Πεταλωτής, αφού επεσήμανε ότι ο ίδιος χτες μίλησε μόνο για «διακριτούς ρόλους» ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΤτΕ και δεν προέβη σε αξιολόγηση του έργου του κ. Προβόπουλου, τόνισε ότι «φυσικά, δεν υπάρχει καμία απόκλιση με τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου».

«Είμαι κυβερνητικός εκπρόσωπος και σχολιάζω τη δουλειά της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Πεταλωτής, απαντώντας σε παρεμφερείς ερωτήσεις.

«Δεν υπάρχει κόντρα και δεν τίθεται θέμα Προβόπουλου», ξεκαθάρισε ο κ. Πεταλωτής, απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση.

Ερωτηθείς τί μηνύματα εκπέμπονται από την κυβέρνηση, μετά από την «κόντρα» της με τον Γ. Προβόπουλο, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «μέσα σε τόσες λίγες μέρες διακυβέρνησης, καμία κυβέρνηση δεν παρουσίασε τέτοιο έργο όπως εμείς».

Κληθείς να σχολιάσει αν η έκθεση της Ντόιτσε Μπανκ αποτυπώνει με ειλικρίνεια την εικόνα της ελληνικής οικονομίας ή συνιστά τραπεζική «συνομωσία», ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής».

«Δεν συζητάμε με εκτιμήσεις και σενάρια. Συζητάμε με πραγματικά μέτρα», τόνισε.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να προσφύγει στη διαδικασία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι υπάρχει μια διαδικασία που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, ακολουθεί η διαδικασία τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο σε σχέση με την ΕΕ και αυτή τη διαδικασία η κυβέρνηση την φέρνει σε πέρας με τον πιο αξιόπιστο τρόπο.

«Προσπαθούμε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό και έχει άμεση σχέση με την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη. Όλα τα άλλα είναι σενάρια. Εμείς κάνουμε ένα τιτάνιο έργο και το αποδεικνύουμε κάθε μέρα», επεσήμανε.

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση βλέπει μια προσπάθεια από την πλευρά των τραπεζών να μη στηριχτεί η προσπάθειά της, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «κάνουμε με τον πιο υπεύθυνο τρόπο τη δουλειά μας».

Ανάλογη απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση βλέπει παιχνίδι κερδοσκοπίας από διεθνείς οίκους.

«Η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη, όταν ανατάξει την ελληνική οικονομία, όταν παρουσιάζει στο εξωτερικό την αξιοπιστία που είχε παλαιότερα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο επιτήρησης από το Φεβρουάριο.

Ερωτηθείς αν η οικονομική κατάσταση ευνοεί το έδαφος για σκληρότερα μέτρα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «η κινδυνολογία δεν βοηθάει κανένα» και πρόσθεσε ότι «εμείς συζητάμε με πραγματικά στοιχεία και πραγματικά μέτρα που λαμβάνουμε μέρα με τη μέρα».

«Αν υπάρξει τέτοια συνάντηση, θα ανακοινωθεί», απάντησε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς αν υπάρχει επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Προβόπουλο.


πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕA+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ