Skip to main content

Πεταλωτής: «Δικές μας οι αποφάσεις για το Πρόγραμμα Σταθερότητας»

«Δικές μας θα είναι οι αποφάσεις για το τι θα περιληφθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με το εάν οι κοινοτικοί πρότειναν μείωση των συντάξεων
«Δικές μας θα είναι οι αποφάσεις για το τι θα περιληφθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με το εάν οι κοινοτικοί πρότειναν μείωση των συντάξεων.

Όπως σημείωσε ο κ. Πεταλωτής, οι κοινοτικοί έκαναν κάποιες προτάσεις και πρόσθεσε ότι «αυτά όμως είναι σε επίπεδο προτάσεων και σκέψεων των κοινοτικών. Από κει και πέρα εμείς παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα Σταθερότητας, που θα διαμορφωθεί και θα κριθεί».

Επιπλέον, αφού υπογράμμισε ότι ισχύουν όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε σε συνεργασία με τους κοινοτικούς, δεν ανακοινώνουμε ούτε το Πρόγραμμα Σταθερότητας ούτε κάποιες αλλαγές που θα γίνουν».

Απαντώντας στο ερώτημα αν ήταν «ιταμή» η συμπεριφορά του κλιμακίου εμεπριογνομώνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τους υπουργούς, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι: «Δεν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές, ούτε υπήρξαν, αλλά και ούτε θα γίνονταν αποδεκτές από την ελληνική πολιτεία και την ελληνική κυβέρνηση».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι «ένιωσαν εξευτελιστικά» απέναντι στα στελέχη του κλιμακίου, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχει κατηγορηματική διάψευση πως κυβερνητικό στέλεχος δέχτηκε τέτοια συμπεριφορά.