Skip to main content

Πεταλωτής για ασφαλιστικό: Επιμένουμε στα συμφωνηθέντα

«Ό,τι είναι στο μνημόνιο είναι συμφωνηθέν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στη συνταξιοδότηση στα 40 έτη εργασίας.
«Εμείς επιμένουμε ότι υπάρχουν συμφωνηθέντα μέσα στο μνημόνιο και επιμένουμε σε αυτά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς ποια θα είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης εάν η τρόικα επιμείνει σε απαιτήσεις, όπως αυτές για συνταξιοδότηση στα 40 έτη με 480 ευρώ σύνταξη.

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο εστάλη και επιστολή του υπουργού Εργασίας Α. Λοβέρδου προς τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν, με την οποία η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι υπάρχει ένα μνημόνιο στο οποίο έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένα ζητήματα, καθώς και οτιδήποτε τίθεται εκτός μνημονίου δεν πρέπει να συζητάται. Ακόμη, συμπλήρωσε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επισκεφτούν τη χώρα μας σε λίγες μέρες, οπότε θα υπάρχει συζήτηση επ΄ αυτού.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι στο μνημόνιο αναφέρεται ρητά για 40 χρόνια εργασίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «στην επιστολή τίθεται άλλο ζήτημα, τίθεται εκτός από τα χρόνια εργασίας και ποσοστό της συντάξεως επί του μισθού».

«Ό,τι είναι στο μνημόνιο είναι συμφωνηθέν. Από εκεί και πέρα μιλάμε για τα περαιτέρω», τόνισε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν θα νομοθετηθεί η συνταξιοδότηση στα 40 χρόνια.

«Δεν υπάρχει άρνηση να κουβεντιάσουμε, γιατί οι εκπρόσωποι της τρόικας θα είναι την επόμενη εβδομάδα εδώ, εμείς απλώς διευκρινίζουμε τη θέση μας την οποία παλεύουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.