Skip to main content

Πεταλωτής: «Η διαφάνεια στόχος της Εξεταστικής»

Τη θέση πως το κίνητρο για τη διενέργεια Εξεταστικής Επιτροπής δεν είναι ούτε ο ρεβανσισμός ούτε η εκδίκηση ούτε ο αποπροσανατολισμός επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Τη θέση πως το κίνητρο για τη διενέργεια Εξεταστικής Επιτροπής δεν είναι ούτε ο ρεβανσισμός ούτε η εκδίκηση ούτε ο αποπροσανατολισμός επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ρ/σ Real FM, η εξεταστική πρέπει να γίνει προκειμένου να σταματήσει «αυτή η απέραντη φημολογία, ποιοι παραποίησαν τα στοιχεία, ποιες κυβερνήσεις, ποιοι φάγαν τα λεφτά».

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μπουν κανόνες στα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζονται, σημείωσε πως γίνεται μία προσπάθεια για διαφάνεια.

Δεν είναι εποχή για ειδικά δικαστήρια, συμπλήρωσε και εκτίμησε πως η συναίνεση θα μπορεί να υπάρξει και να έχει και ένα ουσιαστικό περιεχόμενο, όταν βασίζεται σε ένα κράτος δικαίου και όταν υπάρξουν κανόνες μέσα από αυτή τη συναίνεση.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, χαρακτήρισε άσκοπη τη σχετική συζήτηση, καθώς «δεν έχουμε δει ακόμα το πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα σταθερότητας».

Παπαδημούλης: «Κανείς δεν θα πληρώσει στην Εξεταστική για την οικονομία»

«Ο δικομματικός καυγάς στήνεται για να σκεπάσει τη συναίνεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη «λυπητερή» των μέτρων» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία.

Όπως ανέφερε, κανείς υπεύθυνος δεν θα πληρώσει, αλλά η χώρα θα βυθιστεί σε ένα νοσηρό παρελθόν.