Skip to main content

Πεταλωτής: Η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη

«Κλείνουμε το θέμα των μεταφορών με τον καλύτερο και με οριστικό τρόπο», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απευθύνοντας κάλεσμα στις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τις κινητοποιήσεις των ιδιο
«Η πολιτεία δεν μπορεί να είναι ανοχύρωτη», διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, τονίζοντας ότι η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή εμπλουτίζει το νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης «για όσους δημιουργούν προβλήματα και παρεμποδίζουν την κυκλοφορία αγαθών».

«Κλείνουμε το θέμα με τον καλύτερο και με οριστικό τρόπο», σχολίασε ο κ. Πεταλωτής και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν άμεσα «τη λειτουργία αυτής της πολύ μικρής μερίδας ιδιοκτητών, που εμποδίζουν τους συναδέλφους τους να δουλέψουν».

Όπως υποστήριξε αυτό θα πρέπει να κάνουν «τόσο η ΝΔ που ψήφισε αυτό το νόμο και μια εβδομάδα αργότερα ζητάει μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο για να τα έχει καλά με όλους, όσο και ορισμένα κόμματα της αριστεράς, που η θέση τους ταυτίζεται με συντεχνιακά οργανωμένα συμφέροντα, που εμποδίζουν τη ροή των αγαθών προς τους πολίτες».

Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και ισορροπία και σημείωσε ότι έχει αποδείξει ότι δεν λογαριάζει το πολιτικό κόστος, όταν πρόκειται για το δημόσιο συμφέρον. «Δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να κατηγορηθεί για απλή παρακολούθηση. Αυτά τα έκανε η ΝΔ», είπε ο κ. Πεταλωτής.

Εκτίμησε μάλιστα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιοκτητών φορτηγών έχουν αντιληφθεί τι γίνεται και θέλουν να δουλέψουν, αλλά εμποδίζονται με ξυλοδαρμούς, ακόμα και με πυροβολισμούς.

Ανέφερε ακόμη ότι ήδη από χθες, μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντες έχει δώσει την εντολή στους εισαγγελείς να σχηματιστούν δικογραφίες, όπου αποδεικνύεται ότι ασκείται βία σε ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν.

Οι μεταφορείς, πρόσθεσε, έχουν δικαίωμα να κάνουν κινητοποιήσεις, διευκρίνισε πάντως ότι όταν είναι σε επίταξη πρέπει να δουλεύουν με βάση αυτή, ενώ πρόσθεσε ότι «δίνεται μια εικόνα υπερβολής, σε επίπεδο εικόνας, για άδεια ράφια, ότι γίνονται επεισόδια, ενώ αυτά είναι μεμονωμένα και αντιμετωπίζονται ήδη».