Skip to main content

Πεταλωτής: «Υπεύθυνη η ΝΔ για τα άδεια ταμεία»

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας για χρεοκοπία των ταμείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι δηλώσεις του κ. Λοβέρδου δεν αφορούσαν υπουργούς αλλά πολιτικές της
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κληθείς να σχολιάσει αν η κυβέρνηση συμμερίζεται τις απόψεις που εξέφρασε με χθεσινές δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας για χρεοκοπία των ταμείων και αν με αυτές επιρρίπτονται ευθύνες και σε υπουργούς προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι οι δηλώσεις του κ. Λοβέρδου δεν αφορούσαν υπουργούς αλλά πολιτικές της τελευταίας δεκαετίας.

Τόνισε δε ότι αν δεν γίνονταν οι δύο ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, το 1993 και το 2002 επί ΠΑΣΟΚ, σήμερα δεν θα υπήρχε ασφαλιστικό σύστημα, για να μπορούμε να μιλάμε, έστω σε αυτό το επίπεδο, που σαφέστατα πρέπει να αλλάξει.

Ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι ξέρουμε γιατί τα ταμεία είναι άδεια, επιρρίπτοντας την ευθύνη στη διαχείριση από τους «υπεύθυνους της ΝΔ, με τις γνωστές ποινικές προεκτάσεις», που θα πρέπει και να διερευνηθεί.

Απαντώντας για το εάν θα σταλούν οι υπεύθυνοι στα δικαστήρια, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι γνωστό το τι έγινε με τα ομόλογα των ταμείων και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ζητήματα που ακόμα δεν έχουν δρομολογηθεί.

Επιπλέον, έκανε λόγο για «αλόγιστη», «απερίσκεπτη» σπατάλη και «καταναλωτική» διαχείριση του ΟΑΕΔ από τη ΝΔ και επεσήμανε ότι το υπουργείο Εργασίας, η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΕΔ δίνουν καθημερινή μάχη για να μην κινδυνέψει ούτε ένα επίδομα.

Είπε ακόμα, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Λοβέρδος δεν κινδυνολόγησε και υπογράμμισε ότι ο υπουργός μέσα από ένα «πολύ στρωμένο», «μελετημένο» και «με ανοιχτούς ορίζοντες» σχέδιο, προσπαθεί να ανατάξει το θέμα της ασφάλειας του Έλληνα πολίτη σε επίπεδο κοινωνικής ασφάλισης.