Skip to main content

Πέτερ Σμάιχελ: Η UEFA απείλησε με ήττα 3-0 στα χαρτιά την Εθνική Δανίας

Οι Δανοί διεθνείς δεν επιθυμούσαν την επανέναρξη του αγώνα με τη Φινλανδία για το Euro, σύμφωνα με τον παλαίμαχο αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο παλαίμαχος αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Δανίας, Πέτερ Σμάιχελ, πατέρας του νυν τερματοφύλακα των Σκανδιναβών, Κάσπερ, εξήγησε ότι οι Δανοί διεθνείς δεν επιθυμούσαν την επανέναρξη του αγώνα με τη Φινλανδία για το Euro 2020, μετά από αυτό που συνέβη στον Κρίστιαν Έρικσεν, αλλά η UEFA απείλησε με ήττα 3-0 στα χαρτιά.

Αυτό αποκάλυψε ο παλαίμαχος γκολκίπερ, μιλώντας στην εκπομπή «Good Morning Britain» για την ITV.

«Είδα μία επίσημη ανακοίνωση από την UEFA που είπε ότι ακολουθούσαν τις συμβουλές του παίκτη, οι παίκτες επέμεναν να παίξουν, αλλά ξέρω ότι δεν είναι η αλήθεια» εξήγησε.

«Στην πραγματικότητα, δόθηκαν τρεις επιλογές: η μία ήταν να παίξουν αμέσως τα τελευταία 50 λεπτά, η δεύτερη ήταν να παίξουν την επόμενη μέρα στις 12 και η τρίτη επιλογή ήταν να χάσουν με 3-0 στα χαρτιά. Ήταν λοιπόν η επιθυμία των παικτών να παίξουν; Είχαν πραγματικά μια επιλογή; Δεν νομίζω ότι την είχαν. Ακόμη και ο προπονητής μετάνιωσε σοβαρά για την επιστροφή των παικτών στο γήπεδο» συνέχισε.

«Είναι πολύ δύσκολο να πούμε ακριβώς ποιος θα είναι ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος για τους παίκτες αυτής της εμπειρίας, αφού μίλησα με τον Κάσπερ ξέρω ότι ήταν πολύ τραυματικό για όλους. Είναι μια πολύ δραματική σκηνή, όταν πρέπει να χρησιμοποιηθεί απινιδωτής για να ξαναζωντανέψει κάποιος» πρόσθεσε ο Πέτερ Σμάιχελ.