Skip to main content

Πέθανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κορδελιού Ευόσμου Χρήστος Φωτιάδης

Θλίψη από την είδηση του θανάτου του αντιδημάρχου Οικονομικών στον Δ. Κορδελιού-Ευόσμου Χρ. Φωτιάδη. Πέθανε το απόγευμα της Δευτέρας σε ηλικία 67 ετών

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Δευτέρας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου Χρήστος Φωτιάδης. 

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών από ανακοπή καρδιάς. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στη δημοτική αρχή και στην τοπική κοινωνία.

«Ο Χρήστος Φωτιάδης υπήρξε υπόδειγμα ήθους, ακεραιότητας, ταπεινότητας και ανθρωπιάς. Προσέφερε με ευσυνειδησία, διορατικότητα και ήθος, πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο του, για τον οποίο εργάστηκε σκληρά μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του», ανέφερε ο δήμαρχος για την απώλεια του στενού συνεργάτη του.

«Δεν υπάρχουν λόγια... Το μεσημέρι ήμασταν μαζί και ήταν όλα μια χαρά. Ξαφνικά μαθαίνω για τον αιφνίδιο χαμό ενός καλού συναδέλφου μας και ενός καλού ανθρώπου! Καλό παράδεισο Χρήστο!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου Χρήστος Δεμερτζής.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1953 στη Θεσσαλονίκη και ήταν κάτοικος Ευόσμου. Θήτευσε στο 1ο Δημοτικό σχολείο Εύοσμου και στην συνέχεια στο εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Σταυρούπολης «ΣΤ΄ Γυμνάσιο». Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και απέκτησε δύο πανεπιστημιακά πτυχία της Διοίκησης Επιχειρήσεων καθώς και του τμήματος Οικονομικών Επιστημών. Μαχητής της ζωής από τα νεανικά του χρόνια, εργάστηκε πουλώντας κουλούρια και λαχεία στις γειτονιές του Ευόσμου παράλληλα με τις σπουδές του στο Γυμνάσιο και στο Πανεπιστήμιο, για το οποίο ήταν περήφανος.

Ξεκίνησε τον επαγγελματικό του βίο στον ιδιωτικό τομέα έχοντας προϋπηρεσία σε 15 εργοδότες και κατέληξε υπάλληλος με αξιοκρατικό διαγωνισμό στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία εν συνεχεία διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής καταστημάτων. Ήταν κάτοχος μητρώου Εκπαιδευτή ενηλίκων «Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.», κάτοχος μητρώου εισηγητού ΟΑΕΔ- ΛΑΕΚ εξασκώντας το επάγγελμα του εισηγητή σε ΙΕΚ και ΚΕΚ.

Υπήρξε ιδρυτικό και ενεργό μέλος στο Μουσικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Ευόσμου και παράλληλα ποδοσφαιριστής και γενικός γραμματέας του Αθλητικού συλλόγου ΑΙΑΣ Ευόσμου, ενώ ήταν και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων ποδοσφαιριστών Ευόσμου.

Υπόδειγμα προσφοράς για τον τόπο του, διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνάσιου Ευόσμου καθώς και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Ευόσμου.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Πνοή» και του ανατέθηκε η αντιδημαρχία Οικονομικών του Δήμου, στην οποία λειτούργησε υποδειγματικά, αφήνοντας με την εργατικότητά του το στίγμα της προσπάθειας και της προσφοράς και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος και σύσσωμη η διοίκηση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετούν τον συνεργάτη, συνοδοιπόρο, άνθρωπο και φίλο, Χρήστο Φωτιάδη.