Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021
x

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ DODEKANISOS SEAWAYS ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΣ

Το 2015, η εταιρεία που ίδρυσε ο εκλιπών το 2000 βραβεύτηκε από την Lloyd’s List ως η «καλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρεία της χώρας».

Σε ηλικία 69 ετών πέθανε ο επιχειρηματίας, ιδρυτής και πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας Dodekanisos Seaways Γιώργος Σπανός.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ο Γιώργος Σπανός ίδρυσε την ναυτιλιακή του εταιρεία το 2000, σε μια περίοδο που το εγχείρημά του είχε κριθεί τολμηρό. Το 2015, η εταιρεία βραβεύτηκε από την Lloyd’s List ως η «καλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρεία της χώρας».

Πριν την ενασχόλησή του με τα ναυτιλιακά, το 1973, μαζί με τον αδερφό του Γιάννη, είχαν ιδρύσει το πρώτο σούπερ μάρκετ της εποχής.

Ο επιχειρηματίας εγκατέλειψε σε ηλικία 8 ετών τη γενέτειρα Λέρο, καθώς το ναυάγιο του πλοίου «Δωδεκάνησος» το 1958 προκάλεσε την οικονομική καταστροφή του πατέρα του. Από μικρός, μαθητής του δημοτικού, πουλούσε πράγματα με το κασελάκι.

Στην εφηβεία του ασχολήθηκε με την οικοδομή, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, μπάρκαρε σε ποντοπόρο πλοίο. Σ' ένα από τα ταξίδια του, το εγκαταλείπει και μένει παράνομα στην Αμερική, όπου εργάζεται ως παρκαδόρος.

Ο θάνατός του έρχεται μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ