Skip to main content

Πέθανε ο ιδρυτής της Fibran Δημήτρης Αναστασιάδης - Το τελευταίο αντίο

Ο Δημήτρης Αναστασιάδης, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας μονωτικών υλικών έφυγε το πρωί της περασμένης Τρίτης σε ηλικία 79 ετών.

Το τελευταίο αντίο στον ιδρυτή της Fibran, Δημήτρη Αναστασιάδη είπαν εχθές συγγενείς, φίλοι και εργαζόμενοι της εταιρείας μονωτικών υλικών στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών Τερπνής του Δήμου Βισαλτίας στις Σέρρες.

Ο Δημήτρης Αναστασιάδης έφυγε το πρωί της περασμένης Τρίτης, 23 Ιουλίου, σε ηλικία 79 ετών.

Στην εξόδιο ακολουθία του, που τελέστηκε σε βαθιά θλίψη και οδύνη, παρέστησαν, σύμφωνα με το epiloges.tv, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, όπως μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, οι βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, η δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, ο νέος δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ Χρήστος Μέγκλας.

Στεφάνι έστειλε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Αναστασιάδης



O Δημήτρης Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1940 στην Δάφνη Σερρών

Το 1974 ίδρυσε την FIBRAN η οποία από τότε πρωταγωνιστεί στο χώρο παραγωγής μονωτικών υλικών στον Ελλαδικό και στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Ο Δημήτρης Αναστασιάδης υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες, που, όμως, ποτέ δεν λησμόνησε τη γενέτειρά του, καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής, παρουσιάζοντας, παράλληλα, πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Είχε προσφέρει δωρεές σε σχολεία, χρηματοδότησε την ανέγερση ιερού ναού στην Τερπνή καθώς και δημιούργησε το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων «Αλκμήνη». Για την προσφορά του στην Ορθόδοξη Εκκλησία του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Άρχοντα Χαρτουλάριου». Και η μεγαλύτερη ηθική επιβράβευση της προσφοράς του ήταν η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα εγκαίνια του ιερού ναού Τριών Ιεραρχών, που ανήγειρε στην Τερπνή.