Τετάρτη 12 Μαΐου 2021
x

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Ο Γιώργος Αναστασιάδης ήταν ομότιμος καθηγητής στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Δίδασκε Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας.

Θλίψη σκόρπισε στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης ο θάνατος του ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ, Γιώργου Αναστασιάδη.

Ο Γιώργος Αναστασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ομότιμος καθηγητής στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Δίδασκε Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε για την απώλειά του ο Τομέας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ αναφέρεται πως «στο πολύχρονο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, στα άρθρα του στον Tύπο και στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του σημαντική θέση κατείχε η επισκόπηση της νεοελληνικής ιστορίας, των πολιτικών και συνταγματικών θεσμών και η ιχνηλάτηση της σύγχρονης πολιτικής και πολιτιστικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης, ιδίως μέσα από τα κοιτάσματα των παλαιών εφημερίδων και της λογοτεχνίας».

 

Στο πολύχρονο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, στα άρθρα του στον Tύπο και στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του σημαντική θέση κατείχε η επισκόπηση της νεοελληνικής ιστορίας, των πολιτικών και συνταγματικών θεσμών και η ιχνηλάτηση της σύγχρονης πολιτικής και πολιτιστικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης, ιδίως μέσα από τα κοιτάσματα των παλαιών εφημερίδων και της λογοτεχνίας.

Read more at: https://parallaximag.gr/life/efyge-apo-ti-zoi-omotimos-kathigitis-giorgos-anastasiadis

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ