Skip to main content

Πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο πρώην διαιτητής Περικλής Βασιλάκης

Ο Περικλής Βασιλάκης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Πρέβεζας και ήταν από τους πιο γνωστούς διαιτητές ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, καθώς και διεθνής διαιτητής

Θλίψη κυριαρχεί από το πρωί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο παλαίμαχος διαιτητής, Περικλής Βασιλάκης, νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Περικλής Βασιλάκης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Πρέβεζας και ήταν από τους πιο γνωστούς διαιτητές ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, καθώς και διεθνής διαιτητής.

Είχε διατελέσει περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την παρουσία του σε τηλεοπτικές εκπομπές και έντυπα ως αναλυτής διαιτητικών αποφάσεων.

Διετέλεσε και αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του Αλέκου Καχριμάνη, ενώ ήταν και δύο φορές υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας με το ΠΑΣΟΚ.

Είχε διατελέσει, επίσης, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης γιά τον Αθλητισμό, ήταν και καθηγητής διαιτησίας.

Ο πρώτος του αγώνας στην Α' εθνική, ήταν τον Οκτώβριο του 1983, όταν κληρώθηκε να διευθύνει τον αγώνα Παναθηναϊκού-Απόλλωνα Αθηνών, ο νεότερος τότε διαιτητής στην κατηγορία.