Skip to main content

Πέθανε από πνευμονία η Σίρλεϊ Ντάγκλας, μητέρα του Κίθερ Σάδερλαντ

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής εξαιτίας επιπλοκών πνευμονίας η διάσημη Καναδή ηθοποιός και ακτιβίστρια Σίρλεϊ Ντάγκλας.

Η Σίρλεϊ Ντάγκλας, καναδή ηθοποιός με πολυετή καριέρα και ακτιβίστρια, πέθανε χθες Κυριακή σε ηλικία 86 ετών, ανακοίνωσε ο γιος της, ο ηθοποιός Κίφερ Σάδερλαντ.

Η Σίρλεϊ Ντάγκλας κατέληξε το πρωί της Κυριακής εξαιτίας των επιπλοκών πνευμονίας, γνωστοποίησε ο Σάδερλαντ μέσω Twitter, διευκρινίζοντας πως ο θάνατός της δεν οφειλόταν στην πανδημία του κορωνοϊού.

«Η μητέρα μου ήταν εξαιρετική γυναίκα, που έζησε εξαιρετική ζωή», έγραψε ο Σάδερλαντ, ο οποίος έγινε πασίγνωστος όταν ενσάρκωσε τον ρόλο του Τζακ Μπάουερ στην τηλεοπτική σειρά 24.

«Δυστυχώς, έδινε μάχη με πολλά προβλήματα υγείας εδώ και κάποιο καιρό κι εμείς, η οικογένειά της, γνωρίζαμε ότι αυτή η ημέρα θα ερχόταν», πρόσθεσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Κόρη του Τόμι Ντάγκλας, του άλλοτε επικεφαλής της κυβέρνησης της επαρχίας Σασκάτσουαν (δυτικός Καναδάς), η Σίρλεϊ Ντάγκλας έκανε πολυετή καριέρα στο σινεμά και στο θέατρο, στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ, όπου συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες, ανάμεσά τους τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ και τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Η Σίρλεϊ Ντάγκλας εξάλλου είχε στρατευθεί σε διάφορες υποθέσεις, ανάμεσά τους αυτή του κινήματος διεκδίκησης των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων των μειονοτήτων και του κινήματος των Μαύρων Πανθήρων στις ΗΠΑ, αλλά και διότι υπερασπιζόταν παθιασμένα το σύστημα υγείας του Καναδά.

Απέκτησε τρία παιδιά, δύο με τον καναδό ηθοποιό Ντόναλντ Σάδερλαντ.

Φωτογραφία: ΑΠΕ