Skip to main content

Πετρέλαιο: Έτοιμη για κάθε επιπρόσθετο μέτρο η Σαουδική Αραβία

Πρώτος εξαγωγέας αργού παγκοσμίως, το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας «είναι αποφασισμένο να διασφαλίσει τη σταθερότητα της πετρελαϊκής αγοράς».

Η Σαουδική Αραβία διαβεβαίωσε σήμερα ότι «παρακολουθεί από κοντά τις αγορές πετρελαίου και είναι έτοιμη να λάβει κάθε επιπρόσθετο μέτρο», αφότου οι τιμές του αργού έπεσαν σε ιστορικό χαμηλό, μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

«Το βασίλειο συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις πετρελαϊκές αγορές και είναι έτοιμο να λάβει όλα τα επιπρόσθετα μέτρα σε συνεργασία με τον Opep+ και άλλους παραγωγούς» επισημαίνει η κυβέρνηση.

Στον Opep+ συμμετέχουν όλα τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και άλλες χώρες παραγωγοί, όπως η Ρωσία.

Πρώτος εξαγωγέας αργού παγκοσμίως, το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας «είναι αποφασισμένο να διασφαλίσει τη σταθερότητα της πετρελαϊκής αγοράς και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του με τη Ρωσία προκειμένου να εφαρμόσει τις μειώσεις (της παραγωγής) για τα επόμενα δύο χρόνια» συμπλήρωσε η κυβέρνηση, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Σαλμάν.

Ένας άλλος σημαντικός παραγωγός, η Αλγερία, εμφανίστηκε σήμερα, επίσης καθησυχαστική, διαβεβαιώνοντας ότι η κατάσταση «αντιμετωπίζεται» από τη χώρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων APS.

«Τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την πτώση των τιμών του πετρελαίου ελήφθησαν κατά το υπουργικό συμβούλιο που διεξήχθη πριν από περίπου δύο μήνες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αλγερινής προεδρίας Μοχάντ Ουσάιντ Μπελάιντ.

«Προβλέψαμε αυτήν την κρίση και πήραμε τις προφυλάξεις μας» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ