Skip to main content

Πέτριτς: Έξοδος στην Ευρώπη και τελικό κυπέλλου με την ΑΕΛ

Ο Σέρβος τεχνικός που ανέλαβε και επίσημα τους βυσσινί, παραδέχθηκε πως βάζει ψηλά τον πήχη ενώ υπογράμμισε πως η φιλοσοφία του είναι το 4-4-2.

Την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου και την έξοδο στα κύπελλα Ευρώπης οριοθέτησε ο Γκόρνταν Πέτριτς ως στόχους της ΑΕΛ κατά τη σημερινή του παρουσάιση από τον Αλέξη Κούγια.

Ο Σέρβος τεχνικός παραδέχθηκε πως βάζει ψηλά τον πήχη ενώ υπογράμμισε πως φιλοσοφία του είναι η 4-4-2.

Σημειώνεται πως ο Βαλκάνιος κόουτς που πέρασε από την Ελλάδα ως παίκτης της ΑΕΚ το 1999 θα έχει για βοηθό τον συμπατριώτη του Αλεξάνταρ Γιόβιτς που το 1996 αγωνίστηκε ως δανεικός στον ΠΑΟΚ από την Τσουκαρίτσκι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νέος κόουτς των «βυσσινί»:

«Να ευχαριστήσω το κλαμπ που μου δίνει την ευκαιρία να δουλέψω σε ένα μεγάλο σωματείο όπως είναι η ΑΕΛ. Θέλω να πιστεύω πως θα ανταπεξέλθω στην ευκαιρία που μου δίνεται.

Στόχος είναι να πάμε στο τελικό κυπέλλου και να βρεθούμε στις θέσεις της Ευρώπης. Αυτός είναι ο στόχος μου. Παίρνω ρίσκο που θέτω από νωρίς ψηλά τον πήχη».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις πρώτες αλλαγές που πρόκειται να κάνει: «Παρακολούθησα κάποιους αγώνες τις προηγούμενες ημέρες. Η ομάδα είναι και συμπαγής και πειθαρχημένη και γνωρίζω κάποιους παίκτες. Θα πρέπει να δουλέψω μαζί τους και μετά από λίγες εβδομάδες θα ζητήσω κάποιες αλλαγές. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πιέσω καταστάσεις. Θέλω να δω τους παίκτες και μετά θα αποφασίσω αν χρειαστούμε αλλαγές».

Επιπλέον, έκανε ξεκάθαρο ότι προτιμάει συγκεκριμένο σύστημα: «Η φιλοσοφία μου είναι το 4-4-2 αλλά θα πρέπει να δούμε πως ανταποκρίνονται και οι ποδοσφαιριστές μας σε αυτό.

Όσον αφορά τη προετοιμασία θα πρέπει πρώτα να μάθουμε πότε ξεκινά το πρωτάθλημα και έπειτα θα αποφασίσουμε πότε θα ξεκινήσει και η προετοιμασία μας».