Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020
x

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ

Διαβεβαιώσεις από τον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης για την καθαρίστρια που είχε καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση.

Τη διαβεβαίωση ότι ούτε χάθηκαν, ούτε πρόκειται να χαθούν τα χρόνια ασφάλισης της καθαρίστριας από τον Βόλο, που καταδικάστηκε για την υπόθεση του απολυτηρίου Δημοτικού και η οποία ζητεί να μη διαγραφούν τα ένσημά της, έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, είπε ότι με δική του γνωμοδότηση-απόφαση και με ορθή ερμηνεία της κοινωνικής ασφάλισης, η οποία οφείλει να προστατεύει, κυρίως, τους αδύναμους, η καθαρίστρια θα έχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. «Δεν πρόκειται να αφαιρεθεί ούτε μία μέρα από την ασφαλιστική περίοδο που εργάστηκε» επανέλαβε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για μία γενική αντιμετώπιση, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν άλλες ιδιότητες που το τυπικό κριτήριο έχει μεγάλη σημασία και «αν δεν το λάβεις υπόψη, αδικείς κάποιους άλλους». «Αυτές δεν είναι ίδιες περιπτώσεις» υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος.

«Κάποιοι στη στρατιά των ανέργων ψάρευαν ψηφοφόρους με πλαστά πτυχία που τους ετοίμαζαν οι ίδιοι οι κομματικοί μηχανισμοί. Αυτά είναι άλλης ποιότητας προβλήματα» σχολίασε ο υφυπουργός.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν χωρίς περικοπές, ενώ έκανε λόγο για αυξήσεις σε 620.000 συντάξεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ