Skip to main content

Πετρόπουλος: Υποχώρησε η ανεργία-Αυξάνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Όσον αφορά τις θέσεις κύριας απασχόλησης, ο Τάσος Πετρόπουλος είπε ότι «σήμερα είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό συγκριτικά με το παρελθόν».

«Είμαστε σε μία περίοδο καλών επιδόσεων, αφού έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε όλες τις αρνητικές συνθήκες που κατέτρεχαν την οικονομία και την κοινωνία», σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο. Όπως τόνισε, η ανεργία έχει υποχωρήσει, ενώ αυξάνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Αχελώος TV», ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι η ανεργία θα υποχωρήσει κι άλλο, ενώ το 2017 οι ελεύθεροι επαγγελματίες αυξήθηκαν κατά 23.500, αριθμός που αναμένεται να είναι αυξημένος και το 2018 και το 2019.

Όσον αφορά τις θέσεις κύριας απασχόλησης, ο Τάσος Πετρόπουλος είπε ότι «σήμερα είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό συγκριτικά με το παρελθόν», προσθέτοντας ότι «το 2013 οι θέσεις κύριας απασχόλησης ήταν υποδεέστερες της μερικής απασχόλησης».

Επίσης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε «400.000 εκκρεμείς συνταξιοδοτικές παροχές και έχουμε μειώσει πάρα πολύ όλες αυτές τις εκκρεμότητες. Εμείς δώσαμε πάνω 4,5 δισ. ευρώ σε συνταξιοδοτικές παροχές και απομένουν περίπου 40.000 ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις από 168.000 που ήταν το 2015 και ως εκ τούτου δικαιούμαστε να λέμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια έφερε θετικά αποτελέσματα».

Όπως τόνισε, «υποχρεωνόμαστε να φθάσουμε πολύ πιο σύντομα σε ταχύτερη έκδοση συντάξεων και λοιπών παροχών και θα το πετύχουμε, αφού βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο και ήδη έχουμε πολύ καλές επιδόσεις στην ταχύτερη έκδοση αυτών των παροχών».