Skip to main content

Πετρόπουλος: Στις 20 Μαΐου η καταβολή της 13ης σύνταξης

Ο υφυπουργός τόνισε ότι όσοι δικαιούνται περισσότερες κύριες συντάξεις, θα λάβουν το ποσό της 13ης που αντιστοιχεί στο άθροισμα των κύριων συντάξεων.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί το πακέτο μέτρων, όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και στις 20 Μαΐου θα γίνει η καταβολή της 13ης σύνταξης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1 η 13η σύνταξη θα είναι ακατάσχετη και θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη με την πρόβλεψη να καταβληθούν τυχόν διαφορές, μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης διευκρίνισε ότι όσοι δικαιούνται περισσότερες κύριες συντάξεις, θα λάβουν το ποσό της 13ης σύνταξης που αντιστοιχεί στο άθροισμα των κύριων συντάξεών τους.

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θεωρούν λαϊκισμό και είχαν αποκλείσει τη χορήγηση της 13ης σύνταξης, την οποία κατήργησαν, μαζί με τα δώρα, ολοσχερώς το 2012. Εμείς την επαναθεσμοθετούμε, αξιοποιώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.