Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
x

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υπενθύμισε ότι, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου μνημονίου, θα γινόταν η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Για τα εργασιακά, το πακέτο μέτρων για την οικονομία και τις αυξήσεις που «υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία» μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι το ασφαλιστικό έφερε για πρώτη φορά πλεονάσματα και πλέον η μέση σύνταξη είναι μεγαλύτερη, ενώ αναφέρθηκε επίσης στον αναπτυξιακό νόμο, που ψηφίστηκε το 2018, «ο οποίος πριμοδοτεί και δίνει φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν υψηλή τεχνολογία και δημιουργούν συνθήκες επανακατάρτισης των εργαζομένων». Παράλληλα, είπε ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα που αφορούν την έναρξη των έργων στο Ελληνικό. «Το έργο είχε τόσα προβλήματα που δεν μπορούσε να ξεκινήσει. Αφού τα λύσαμε, το Δημόσιο είναι σε θέση να προχωρήσει στα έργα» υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το ΕΚΑΣ καταργήθηκε με πρόβλεψη του νόμου 3863/2010. «Όμως, στη συνέχεια, το θέμα τέθηκε από την πλευρά των δανειστών κι έπρεπε να επιλέξουμε αν θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η χώρα και είπαμε να συνεχίσουμε σε αυτές τις δεσμεύσεις. Παρά ταύτα, δεν καταργήσαμε το ΕΚΑΣ, το διατηρήσαμε, μειούμενο πράγματι από χρόνο σε χρόνο, με την προσδοκία ότι θα μπορούμε στο μεταξύ να λαμβάνουμε μέτρα υποστήριξης των συνταξιούχων που το έχαναν. Την πρώτη χρονιά, δώσαμε πλήρη φαρμακευτική κάλυψη, το δεύτερο χρόνο δώσαμε το κοινωνικό μέρισμα, τον τρίτο χρόνο δώσαμε πάλι κοινωνικό μέρισμα και λάβαμε κάποια επιπλέον μέτρα προστασίας και μετά λάβαμε τα μέτρα για την επιδότηση του ενοικίου, το επίδομα παιδιού, κ.λπ.» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο κ. Πετρόπουλος υπενθύμισε ότι, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου μνημονίου, θα γινόταν η αύξηση του κατώτατου μισθού, «μόνο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το δεύτερο μνημόνιο. Επομένως, δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί η διάταξη που αφορούσε τον κατώτατο μισθό, καθώς το μνημόνιο δεν ολοκλήρωσε την πορεία του και η Ελλάδα δεν αξιολογήθηκε ως επιτυχής στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει με το δεύτερο μνημόνιο.

Για τις αυξήσεις που υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία στους μισθούς, μου κάνει εντύπωση να ακούω για επιπτώσεις στην οικονομία από την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά από την άλλη να υπόσχεται ότι θα δώσει αυξημένη μισθολογική παροχή στους πολίτες» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κάνοντας λόγο για «σκόπιμη παραπλάνηση ενός λαού που υπέφερε με την ανεύθυνη στάση της ΝΔ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ