Skip to main content

Πέτρος Παπαδάκης: Ανάγκη για θετικό κλίμα στην αγορά

Αν και η κρίση συγκράτησε τις πωλήσεις της γαλακτοβιομηχανίας Μεβγάλ, τα κέρδη της θα είναι αυξημένα για το 2009.

Η δημιουργία κλίματος ασφαλείας για όλους τους πολίτες και επιχειρηματίες θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, επισημαίνει ο πρόεδρος  και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Μεβγάλ κ. Πέτρος  Παπαδάκης, σε δηλώσεις του προς την οικονομική ηλεκτρονική εφημερίδα voria.gr.

 

Ο κ. Παπαδάκης πιστεύει ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να ασκήσει τέτοια πολιτική, ώστε να σταθεροποιηθεί το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον της χώρας και να στηριχθεί η επιχειρηματική πρωτοβουλία με γνώμονα πάντα την ανάπτυξη. Και αυτό το υποστηρίζει γιατί, όπως εξηγεί πέρα από τα αντικειμενικά προβλήματα  της ελληνικής οικονομίας, υπάρχει και ο παράγοντας της ψυχολογίας, ο οποίος επιτάθηκε από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

 

Την  μεταστροφή της ψυχολογίας τη θεωρεί πολύ σημαντική, καθώς πιστεύει ότι τα όποια μέτρα είναι απλές «ασπιρίνες», όταν υπάρχει αναστάτωση και ανησυχία στους πολίτες και την αγορά. Η ηρεμία είναι κατά γνώμη παράγοντας ανάπτυξης και δημιουργίας, αναφέρει.

 

Οι εκλογές επιβαρύνουν την οικονομία

 

Για τις εκλογές πιστεύει ότι λειτουργούν επιβαρυντικά στην ελληνική οικονομία. Η αγορά και οι επιχειρήσεις είναι συγκρατημένες, λόγω εκλογών. Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτές οι επιπτώσεις, καθώς λόγω εκλογών αδρανοποιούνται όλα τα μέτρα, ο δημόσιος μηχανισμός «παγώνει» και όλα τα τεκταινόμενα επηρεάζονται αρνητικά.


Ο κ. Παπαδάκης παραδέχεται ότι η κρίση επηρέασε την κατανάλωση και σαφώς έχει αφήσει το άγγιγμα της στη Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος. Το πόσο σοβαρή είναι η κρίση διαφαίνεται, όπως εξηγεί από το γεγονός οτι επηρέασε τις πωλήσεις των πρώτης ανάγκης καταναλωτικών αγαθών. 

 

Αυξημένα κέρδη για τη Μεβγάλ παρά την κρίση

 

Εκτιμά ότι οι πωλήσεις της Μεβγάλ  θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ τα κέρδη θα είναι αυξημένα, λόγω της εσωτερικής ορθολογικής διαχείρισης. Οι τιμές των προιόντων είναι «παγωμένες», εδώ και δυόμιση χρόνια επισημαίνει και γιαυτό «θα είμαστε ικανοποιημένοι εάν οι πωλήσεις παραμείνουν σταθερές σε σχέση με το 2008».


Οι επενδύσεις για το 2009 ήταν προγραμματισμένες από πριν και αφορούσαν έργα συντήρησης, ενώ το ύψος τους ανέρχεται  στα 4,5εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.
Η γαλακτοβιομηχανία Μεβγάλ  με τον κύκλο εργασιών βελτιωμένο, στα 185 εκατ. ευρώ το 2008, έναντι 180,592 εκατ. ευρώ το 2007,  παρουσίασε κέρδη προ φόρων 330.000, έναντι ζημιών 1,9 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.