Skip to main content

Πετρούπολη: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τη δολοφονία της 18χρονης

Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε αυτή τη δολοφονία ως μία από τις πιο λυπηρές υποθέσεις που έχουν φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

«Η δολοφονία παιδιού από γονιό είναι η πιο αποτρόπαια μορφή ανθρωποκτονίας» τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Νίκος Αντωναράκος, κατά την αγόρευση του με την οποία ζήτησε την ενοχή του 56χρονου ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης του, Ειρήνης, 18 ετών, πέρσι στις 30 Αυγούστου 2017 στο διαμέρισμα τους στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο εισαγγελέας χαρακτήρισε αυτή τη δολοφονία ως μία από τις πιο λυπηρές υποθέσεις που έχουν φτάσει στις δικαστικές αίθουσες και περιέγραψε με τα  πιο μελανά χρώματα την προσωπικότητα του κατηγορουμένου.

Ο εισαγγελέας έκανε λόγο έναν ψυχρό δολοφόνο, ο οποίος προσχεδίασε τη δολοφονία του παιδιού του για να εκδικηθεί την πρώην σύζυγό του, η οποία είχε φύγει με το άλλο τους παιδί για την Κέρκυρα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας η 18χρονη Ειρήνη, πάλεψε για τη ζωή της αλλά ήταν «ένας ανθός, τον κόβεις και φεύγει».
Συγκεκριμένα, ο κ. Αντωναράκος ανέφερε «ο θάνατος του κοριτσιού ήταν μαρτυρικός. Ο δολοφόνος προσπάθησε με τέσσερις τρόπους να την εξοντώσει. Πρώτα με μαχαίρι, μετά με πυρκαγιά, μετά προσπάθησε να τη στραγγαλίσει και στη συνέχεια έπεσε πάνω της κλείνοντας της το στόμα και τη μύτη».

Την ίδια στιγμή πρόσθεσε «ήταν μοναδικός του σκοπός να τη σκοτώσει, αφού αδιαφόρησε αν θα πάθει κάτι και ο ίδιος. Ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει το παιδί του που ούτε μια φορά δε διστάζει. Η κοπέλα αντιστέκεται. Φώναζε βοήθεια, δεν ήθελε να πεθάνει ήθελε να ζήσει».

Ταυτόχρονα, ο κ. Αντωναράκος δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι πάσχει από κάποια ψυχική νόσο, σημειώνοντας ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει ρητή διάγνωση ψυχικής νόμου προ τελέσεως του εγκλήματος. Όπως είπε ο εισαγγελέας υπάρχει μόνο ένα χαρτί από το Δρομοκαΐτειο, όπου ο κατηγορούμενος είχε νοσηλευτεί το Μάιο του 2017, σύμφωνα με το οποίο έπασχε από έντονο στρες.

«Από κατάθλιψη μπορεί να πάσχει η μισή Ελλάδα, αν όποιος έχει κατάθλιψη σκοτώνει το ίδιο του το παιδί φαντάζεστε που θα είχαμε φτάσει» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, καθώς δυο ημέρες πριν είχε στείλει μήνυμα στην πρώην σύζυγό του προαναγγέλλοντας το δικό του θάνατο και της Ειρήνης.

Επίσης, ο κ. Αντωναράκος δεν έκανε δεκτό πως ο 56χρόνος, όπως ισχυρίστηκε σήμερα για πρώτη φορά στην απολογία του, την ημέρα του εγκλήματος είχε καταναλώσει δυο κουτιά χάπια. «Δεν πήρε χάπια, δεν έχασε τις αισθήσεις του και έκανε αυτό που έκανε. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ο συγκεκριμένος δράστης είναι καλός ηθοποιός, ξέρει να ασκεί έλεγχο στους ανθρώπους και χρησιμοποιεί τα παιδιά του και κυρίως την Ειρήνη για να φέρει πίσω τη σύζυγό του. Όταν κατάλαβε ότι αυτό δεν μπορούσε να συμβεί προέβη στο έγκλημα από εκδίκηση». Καταλήγοντας ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, όπως κατηγορείται δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό με πλήρη καταλογισμό.

Η απολογία του 56χρονου

Νωρίτερα, ο 56χρονος στην απολογία του είχε υποστηρίξει για πρώτη φορά πως πριν το έγκλημα είχε καταναλώσει δυο κουτιά ψυχοφάρμακα. Σήμερα, επίσης για πρώτη φορά ανέφερε πως είχε διαβάσει μηνύματα στο κινητό της κόρης του, μεταξύ της Ειρήνης, της μητέρας της και του φίλου της, στα οποία, κατά τον ίδιο, έλεγαν ότι, ήθελαν απαλλαγούν από εκείνον και να τον «δώσουν στην αστυνομία» καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης λόγω χρεών.

Ο 56χρονος υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Πήρα δύο κουτιά χάπια. Γύρισε το μυαλό μου και ο κόσμος όλος. Άρχισα να λέω στην Ειρήνη για τα μηνύματα και δεν τα παραδεχόταν. Δεν ξέρω τι έγινε από εκεί και πέρα».

Ακροατήριο: Την σκότωσες!
Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν ήθελα κάνω κακό στο παιδί μου

Συνεχίζοντας ο κατηγορούμενος είπε: «Τα φάρμακα τα πήρα όχι για να γίνω επιθετικός στην Ειρήνη αλλά γιατί ήθελα να τελειώσω… Έκανα μεγάλο κακό, πρέπει να τιμωρηθώ γι’ αυτό. Δεν ήξερα τι έκανα από την στιγμή που πήρα τα χάπια. Κανένας δεν είπε στο δικαστήριο, ότι δεν αγαπώ το παιδί μου, ότι τα ξεχώριζα ή ότι δεν έκανα τα πάντα γι’ αυτά!»

Εισαγγελέας: Μήπως το ότι η πρώην σύζυγος σας πήγε στην Κέρκυρα, αυτή η φυγή της, σας δημιούργησε μένος;
Κατηγορούμενος: Όχι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι ήρεμος. Ακόμα και η πρώην σύζυγος μου δεν είπε ότι δεν ήμουν σωστός απέναντι μου στο παιδί μας ή βίαιος.
Εισαγγελέας: Έχετε μετανιώσει;
Κατηγορούμενος: Θέλω να πάω δίπλα της!
Εισαγγελέας: Κρίνετε ότι εσείς σκοτώσατε την κόρη σας;
Κατηγορούμενος: Αυτό φαίνεται.
Εισαγγελέας: Την αγαπούσατε;
Κατηγορούμενος: Πάρα πολύ!

Κλείνοντας ο κατηγορούμενος είπε: «θέλω να τιμωρηθώ που έχασα το παιδί μου και ευθύνομαι γι’ αυτό. Θέλω να πάω κοντά του».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Δεκεμβρίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.