Skip to main content

Πέτσας: 150.000 πολίτες θα εμβολιαστούν τον Ιανουάριο

Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τον πρώτο μήνα του 2021 στην χώρας μας αναμένονται 300.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Τον Ιανουάριο πρόκειται να εμβολιαστούν 150.000 πολίτες, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Διαβάστε ακόμη: Με κωδικό όνομα «Ελευθερία» η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ελλάδα

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Πέτσας, τον πρώτο μήνα του 2021 στην χώρας μας αναμένονται 300.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα εμβολιαστούν 150.000 πολίτες- δεδομένου ότι το εμβόλιο απαιτεί την χορήγηση δύο δόσεω.

Αναφερόμενος στο γιορτινό τραπέζι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα». Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά κάλεσε τους πολίτες νε είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες των γιορτών ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

Συνεχίζοντας μάλιστα ο κ. Πέτσας προανήγγειλε πιο αυστηρά μέτρα για τις περιφερειακές ενότητες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν, ή πέφτουν αργά ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις.

Σχολιάζοντας την μείωση ενοικίου 80% Ιανουάριο και Φεβρουάριο που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2021, ο κ. Πέτσας επισήμανε πως πρόκειται για μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων, ενώ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 επανέλαβε πως θα αρχίσει τον Ιανουάριο.

Τέλος, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε πως «στο ειδικό αποθεματικό υπάρχουν 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη όσων πλήττονται από την πανδημία».