Skip to main content

Πέτσας: 4,4 εκατ. ευρώ μέσω «Τρίτσης» για το κτήριο Α2 του Μητροπολιτικού Πάρκου Π. Μελά

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε έγκριση χρηματοδότησης 4,4 εκατ. ευρώ για το κτήριο Α2 του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά

Την έγκριση χρηματοδότησης 4.405.832 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών, για τη Δημιουργική Επανάχρηση του Κτηρίου Στρατωνισμού Α2 του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μετά τη συνάντησή του στο Δημαρχείο Παύλου Μελά με τον δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, σήμερα το πρωί.

Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και μελών της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ανακοίνωσε ότι εντός του 2021 θα ενταχθούν στο «Αντώνης Τρίτσης» και οι προτάσεις που αφορούν στα έργα:

➢«Χωριστή συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων», ύψους 1,81 εκατομμυρίων ευρώ.
➢«Ψηφιακή Σύγκλιση», ύψους 1,51 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει 5 υποέργα.
➢«Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)», ύψους περίπου 146.000 ευρώ.

Ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει για την άμεση εξεύρεση χρηματοδοτήσεων σχετικά με την αποκατάσταση και των υπόλοιπων κτηρίων του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι θα επιλυθεί οριστικά το χρόνιο πρόβλημα των Μετεώρων με την επίλυση του ζητήματος των αυθαιρέτων.

Διαβάστε ακόμη - Καλαφάτης: Προχωρούν ρύθμιση για τα Μετέωρα και χρηματοδότηση του Πάρκου Παύλου Μελά

«H έγκριση της πρότασής μας μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 6,9 εκατομμυρίων, εκ των οποίων τα 2,5 έχουν ήδη εγκριθεί από το ΕΠΑΝΕΚ, εντάσσεται στο συνολικό προσεκτικό σχεδιασμό μας για να υλοποιήσουμε και να παραδώσουμε στην κοινωνία των πολιτών, το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, ένα έργο που θα δώσει πνοή στο σύνολο του δυτικού τόξου της Θεσσαλονίκης και προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας», υπογράμμισε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η κινητικότητα του προσωπικού στη λειτουργία των δήμων καθώς και στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τον αποκλεισμό παιδιών ΑΜΕΑ από τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ λόγω του μη εμβολιασμού τους για την covid-19.