Skip to main content

Πέτσας: Χρηματοδότηση 15 εκατ. στον δήμο Νεάπολης-Συκεών για βελτίωση της καθημερινότητας

Ο αν. υπουργός επισήμανε ότι το προηγούμενο διάστημα εντάχθηκαν σημαντικά έργα που ενισχύουν το αναπτυξιακό αποτύπωμα στον δήμο Νεάπολης - Συκεών

Στα θέματα χρηματοδότησης σημαντικών έργων υποδομής στον δήμο Νεάπολης - Συκεών αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης στο πλαίσιο επίσκεψης του κυβερνητικού στελέχους στο δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι το προηγούμενο διάστημα εντάχθηκαν σημαντικά έργα που ενισχύουν το αναπτυξιακό αποτύπωμα στον δήμο Νεάπολης - Συκεών όπως η αστική αναζωογόνηση, ο βρεφονηπιακός Σταθμός και όπως είπε έπεται το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που αναμένεται να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα. «Αυτά συνολικά είναι περίπου 12,2 εκατ. Ευρώ και θα ακολουθήσουμε με δράσεις που έχουν να κάνουν με διάφορες παρεμβάσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα όπως είναι η ηλεκτροκίνηση αλλά και φυσικά η συντήρηση σχολείων. Άρα μέσα στο επόμενο διάστημα προσεγγίζουμε μια χρηματοδότηση της τάξεως των 14-15 εκατ. ευρώ για τον δήμο Νεάπολης - Συκεών βοηθώντας να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των πολιτών».

Διαβάστε ακόμη: Πέτσας από Θεσσαλονίκη: Εξετάζονται λύσεις για τη συνέχιση λειτουργίας δομών για παιδιά

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο ενεργειακό κόστος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση στήριξε την αυτοδιοίκηση με έκτακτες επιχορηγήσεις και υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει σε νέα στήριξη. «Θα ζητήσω από περιφερειάρχες και δημάρχους να αποτιμήσουν τον επιπλέον κόστος που κλήθηκαν να καταβάλουν αυτούς τους τέσσερις μήνες της νέας χρονιάς σε σχέση με πέρυσι και με το υπουργείο Οικονομικών θα καλύψουμε ένα σημαντικό μέρος», τόνισε.

Ο κ. Δανιηλίδης είπε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δημοπρατηθεί η κατασκευή του μεγαλύτερου βρεφονηπιακού σταθμού στα Πεύκα, ύψους 4 εκατ. ευρώ. Για τα έργα της αστικής ανάπλασης ύψους 12 εκατ. ευρώ που αφορά τις Συκιές και περιλαμβάνει την κατασκευή και του 5ου δημοτικού σχολείου, ανάφερε ότι μέχρι τέλος της χρονιάς θα βγουν τα τεύχη έτσι ώστε να δημοπρατηθεί στην αρχή της επόμενης χρονιάς.